25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ένας δικός μας υπεύθυνος για τη σωστή διαεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς λιγκ

Ένας δικός μας υπεύθυνος για τη σωστή διαεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς λιγκ

By on 22 Μαΐου, 2018 0 638 Views

Ο διευθυντής διεθνών σχέσεων της ΚΟΠ, Άδωνις Προκοπίου, ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ, να είναι παρατηρητής αγώνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο Κίεβο.

«Ήταν μια διαδικασία που άρχισε πριν δύο μήνες. Υπήρχε μια μικρή λίστα και πριν από ένα μήνα μου ανακοίνωσαν ότι θα είμαι εγώ. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που εκπροσωπώ την Κύπρο στον τελικό, κάτι που δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν. Είναι μεγάλη επιτυχία για μένα, την ΚΟΠ και την Κύπρο» ανέφερε στον Super Sport FM 104.0, ο κ. Προκοπίου, ο οποίος αφιέρωσε τον ορισμό του στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Για τις αρμοδιότητες που θα έχει…

«Σε κάθε αγώνα της ΟΥΕΦΑ υπάρχει αυτός ο θεσμός. Ο παρατηρητής έχει την ευθύνη της σωστής διεξαγωγής του αγώνα. Η επιλογή του παρατηρητή δεν είναι μια απλή διαδικασία.

Είναι ο πιο μεγάλος ποδοσφαιρικός αγώνας που μπορεί να διεξαχθεί. Μόνο ο τελικός του Super Bowl μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Οι ευθύνες είναι πολλές. Αρχίζουν επιθεωρήσεις και συναντήσεις από την Πέμπτη. Υπάρχει η εμπειρία, όμως κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Είναι μοναδικές εμπειρίες».

Για τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει και τις εντυπώσεις από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές…

«Έχω συναντήσει όλους τους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Όταν τους γνωρίσεις, καταλαβαίνεις ότι είναι κανονικοί άνθρωποι, απλά έχουν διαφορετικές ικανότητες από τον υπόλοιπο κόσμο».