18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Δώσαμε απαντήσεις σε όλες τις κακεντρέχειες

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Δώσαμε απαντήσεις σε όλες τις κακεντρέχειες

By on 13 Μαΐου, 2018 0 9028 Views

Ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και όλα τα θέματα προγραμματισμού που θα απασχολήσουν τους «γαλαζοκίτρινους» στη συνέχεια.

Για την επόμενη μέρα στο ΑΠΟΕΛ:

«Η επόμενη μέρα και θα μιλήσω γενικά για όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ, από τη διοίκηση, από παίκτες προπονητές μέχρι τον κόσμο, έδωσε απαντήσεις σε όλες αυτές της κακεντρέχειες που κυριαρχούσαν όλη αυτή τη χρονιά, ότι το ΑΠΟΕΛ παίρνει τα πρωταθλήματα όχι με την καλή οδό. Απέδειξε χθες ότι με την αξία του και μόνο παίρνει αυτό το πρωτάθλημα. Δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα να αμφισβητεί ουδέποτε αυτή την ομάδα και ιδιαίτερα φέτος, όπου η ομάδα δεινοπάθησε και ταλαιπωρήθηκε και δικαιότατα κέρδισε αυτό τον τίτλο».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το ΑΠΟΕΛ τη φετινή χρονιά:

«Δεν το λέω με υπεροψία, είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου, αποδεδειγμένη και αποδεχόμενο όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Κάναμε πολύ σημαντικές ανατροπές. Όπως αναφέρεται κάναμε πολύ σημαντικές ανατροπές με όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε. Ένα παράδειγμα, η Ρεάλ με την Γιουβέντους, έλειπε ο Ράμος και φάνηκε ότι έμπαζε νερά η αμυντική της γραμμή. Φανταστείτε εμείς από το καλοκαίρι που είχαν αφαιρεθεί από το ρόστερ της ομάδας από τραυματισμούς, έξι βασικά στελέχη της ομάδας και καταφέραμε και στεφθήκαμε πανάξια πρωταθλητές. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει αυτό το πράγμα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι του ΑΠΟΕΛ:

«Όταν μια ομάδα τα τελευταία 5-6 χρόνια, δίνει περίπου 57-58 παιχνίδια και όλα κρίσιμα. Χάσαμε από Άρη, από Απόλλωνα, από ΑΕΚ, ήμασταν συνέχεια να κυνηγάμε την 1η θέση. Βρεθήκαμε σε κάποια φάση 6-7 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Αντιλαμβάνεστε την πίεση, παίζαμε μεσοβδόμαδα με μεγαθήρια της Ευρώπης και το σαββατοκύριακο στην Κύπρο με προβλήματα με κούραση. Δεν είναι άδικα που παρουσιαστήκαμε σε κάποια παιχνίδια χωρίς το πρόσωπο που θα έπρεπε. Προηγούνταν 3-4 ομάδες και ήταν ακόμη πιο δύσκολο για εμάς. Δεν είναι εύκολη η προσαρμογή από την Ευρώπη στις εγχώριες διοργανώσεις. Μετά αποδυναμωθήκαμε και με τον κόσμο μας λόγω του μέτρου της ΚΟΠ. Το ΑΠΟΕΛ με τον κόσμο του, το βλέπεται να ανατρέπει τα δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο. Μας στοίχησε αρκετά, ωστόσο πανάξια κερδίσαμε αυτό τον τίτλο».

Για την απόφαση απομάκρυνσης του Δώνη και την πρόσληψη Μπαλταζάρ:

«6 πρωταθλήματα, 5 αλλαγές προπονητών προς το τέλος. Δεν είναι τυχαίο. Ξέρω τι κάνω στο ΑΠΟΕΛ με τους συνεργάτες μου. Είμαι σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους που δουλεύουν στον Αρχάγγελο, ενημερώνομαι τα πάντα. Είμαστε εκεί για να παίρνουμε τις αποφάσεις που πρέπει, για να παίρνουμε το ΑΠΟΕΛ όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρίναμε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή. Επί της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον κ. Δώνης γιατί συντέλεσε και αυτός στην επιτυχία και τον ευχαριστούμε. Ωστόσο έπρεπε να κάνουμε αυτή την αλλαγή. Είχαμε και άλλες επιλογές μπροστά μας, όμως θεωρήσαμε ότι ήταν το καταλληλότερο άτομο να έρθει τη δεδομένη στιγμή. Ένιωθε ο ίδιος ασφαλείς να έρθει και ευτυχώς με την βοήθεια του θεού δικαιωθήκαμε και πάλι. Όταν προσλαμβάναμε τον κ. Μπαλταζάρ, η απόφαση ήταν μέχρι το τέλος της περιόδου και κρίνοντάς τον μέσα από τη δουλειά του θα αποφασίζαμε για την επόμενη. Όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από όλη τη δουλειά που έκανε θα μείνει στην ομάδα. Νομίζω ότι δε χρειαστεί αρκετός χρόνος για να συμφωνήσουμε και στο οικονομικό κομμάτι και το πλάνο που θέλει να κάνει. Ήδη θα συζητηθεί αύριο στο Δ.Σ. και θα γίνει συνάντηση. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κάνει της σωστές κινήσεις που στο τέλος τον δικαίωναν. Μας δίνει την αισιοδοξία ότι μαζί του θα κτίσουμε το νέο ΑΠΟΕΛ».

Για την επιλογή να αλλάζονται οι προπονητές:

«Δεν είναι εύκολο να αλλάζουμε προπονητές. Δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα άνθρωπο που γνωρίζει την ομάδα, υλοποίησε το στόχο μας, υπάρχει σωστή σκέψη και συμβαδίζει με τη διοίκηση. Το πλάνο που έχει, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Σε συνεργασία με το τμήμα scouting από εδώ και πέρας να βρεθούν οι παίκτες που θα ενταχθούν στο ρόστερ. Περίπου 6-7 προσθήκες, αναλόγως με το μπάτζετ και τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα».

Για τους επενδυτές και το γήπεδο:

«Ήταν μια περίπτωση που εξεταζόταν από το Δ.Σ. Δουλεύουμε καθημερινά για αυτό. Δεν έχει παγιοποιηθεί το θέμα του γηπέδου. Δουλεύουμε καθημερινά για να υλοποιηθεί. Σας το λέω τώρα, μείνουμε να μπούμε στην διαδικασία της ανέγερσης του ιδιόκτητου γηπέδου. Από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετακόμιση και των γραφείων και να αρχίση η προετοιμασία εκεί. Έμεινε η ηλεκτροδότηση».

Για το πριμ:

«Τα πριμ των παικτών είναι από την αρχή της περιόδου. Σε κάποιους συγκεκριμένους αγώνες, γίνονται έξτρα μπόνους για την υλοποίηση των στόχων».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, ελπίζουμε να έχουμε μια καλή κλήρωση. Έχουν διαφοροποιηθεί τα πράγματα και είναι πιο δύσκολο».

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων:

«Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, όμως πρέπει πρώτα να ενημερώσω και το υπόλοιπο Δ.Σ. και μετά να μισήσουμε στους ποδοσφαιριστές ποιοι φεύγουν ποιοι μένουν».

Για την συνεργασία Αλωνευτη:

«Έχω ήδη ειδοποιήσει και τον ίδιο και τον μάνατζερ του. Δεν υπάρχει κανένα θέμα και θα παραμείνει. Θα υπάρξει τα επόμενα 24ωρα ανακοίνωση για ανανέωση της συνεργασίας μας».

Για τον Νούνο Μοραις:

«Θα επιδιώξουμε να συζητήσουμε εντός των επόμενων 48 ωρών να υπάρχει κατάληξη».

Για την στάση του Απόλλωνα:

«Όταν μια ομάδα δε δίνει συγχαρητήρια σε μια ομάδα που παίρνει εδώ και 5-6 χρόνια το πρωτάθλημα και συγχαίρει τον αντίπαλο αντί τον πρωταθλητή τι να πω. Είναι επίπεδο που δε μπορώ να χαρακτηρίσω. Δεν μπορώ να ασχοληθώ».
Για τον Βραζιλιάνο Νατέλ:

«Ο Νατέλ είναι ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει. Αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την μετέπειτα εξέλιξη του ποδοσφαιριστή ίσως υπογράψει στην ομάδα μας».

Για την ταυτοποίηση:

«Το μέτρο καταργείται και την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει από την ΚΟΠ. Αν θα υπάρχει από το κράτος θα το δούμε στο μέλλον».

Αν επιστρέφει ο Ρόμο:

«Ο Ρόμο ανήκει στο ΑΠΟΕΛ τα επόμενα δύο χρόνια. Θα έρθει να ξεκινήσει προετοιμασία. Έχουμε συμβόλαιο με Βάτερμαν, το συμβόλαιο του Πέρεθ λήγει και αυτά τα θέματα θα τα δούμε με τον προπονητή μας».