23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο τίτλος ήρθε στο 88′ σε αγώνα θρίλερ.(Η Ανόρθωση αιφνιδίασε το ΑΠΟΕΛ)

Ο τίτλος ήρθε στο 88′ σε αγώνα θρίλερ.(Η Ανόρθωση αιφνιδίασε το ΑΠΟΕΛ)

By on 12 Μαΐου, 2018 0 4313 Views

Το ΑΠΟΕΛ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για 6η συνεχόμενη χρονιά και 27η στην ιστορία του. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 της Ανόρθωσης στο φινάλε του πρωταθλήματος και διατήρησε τα κεκτημένα, μετά απο ένα δραματικό αγωνα αφού η Ανόρθωση προηγήθηκε και μέχρι το 88’κρατούσε την ισοπαλία δίνοντας ελπίδες στον Απόλλωνα να ελπίζει στον τίτλο.

Η επιτυχία έγινε και πάλι με ανατροπή του σκορ. Ο Παλάνκα άνοιξε το σκορ στο 25΄, όμως τα γκολ των Νσούε (43΄) και Ποτέ (88΄), χάρισαν τη νίκη και τον τίτλο στους «γαλαζοκίτρινος».
Το ΑΠΟΕΛ είχε άγχος και νευρικότητα στο Α’ημίχρονο και αιφνιδιάδτηκε απο μια ήρεμη Ανόρθωση που παρά τις απουσίες της στάθηκε πολύ καλά σε ένα ΓΣΠ γεμάτο απο φίλους του ΑΠΟΕΛ.Στο 1-1 η Ανόρθωση είχε δοκάρι και έβαλε περισσότερο άγχος στο ΑΠΟΕΛ που στο τελευταίο 10λεπτο έριξε όλες τις δυνάμεις του στην επίθεση και κατάφερε να πάρει τη νίκη και τον τίτλο.
Είχε και άλλες ευκαιρίες και δοκάρι όμως η λύτρωση ήρθε λίγο πριν το φινάλε.
Ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες της Ανόρθωσης με κάποια σφυρίγματα και κάποια που δεν σφύριξε…Εδικαιούτο η Ανόρθωση πέναλτι στο 53’για ανατροπή του Καρλίτος απο τον Νσούε.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Νσούε, Λάγο (46΄ Ιωάννου), Πολιάκοφ (80΄ Αλωνεύτης), Μερκής (70΄ Ζαχίντ), Μοράις, Σόουζα, Σάλαϊ, Εμπεσίλιο, Ντελατόρε, Ποτέ

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Εφραίμ, Αλεξάνδρου, Ορ, Φαρίας, Βούρος, Μακρής

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Χάρους, Κοφί, Πράνιτς, Στρούνα, Σίλντενφελντ, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ιγκιεμπόρ, Παλάνκα (80΄ Ματθαίου), Ράγιος, Καρλίτος (62΄ Αράζ)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αρτυματάς, Πηλέας, Χατζηπασχάλης, Γκάντσεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή (Όμηρος Τζιωρτζής – Γιώργος Σάββα), 4ος: Λούκας Σωτηρίου, Παρ.: Ανδρέας Ξάνθου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πέρεθ / Καρλίτος, Παλάνκα, Ιγκιεμπόρ, Βίκτορ, Στρούνα

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12.817