18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Ο Απόλλωνας έκαμψε την αντίσταση του Οθέλλου

By on 28 Φεβρουαρίου, 2018 0 3152 Views

Δυσκολεύτηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση του Οθέλλο ο Απόλλωνας, επικρατώντας με 2-0 και ανατρέποντας το 1-0 που ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Οι «γαλάζιοι» θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά με την Ανόρθωση.

Από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού ο Απόλλωνας ξεκίνησε ένα αδιάκοπο «σφυροκόπημα» της εστίας του Οθέλλου, με την ομάδα του Νεντίμ Τούτιτς να συμμαζεύεται στα μετόπισθεν. Γιάκολις και Πέδρο τροφοδοτούσαν διαρκώς τον Μαγκλίτσα ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Τζιακουρή στο 13΄, με τον τερματοφύλακα του Οθέλλου και τους αμυντικούς του να αντιστέκονται γενναία στις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Αυτό ήταν το σκηνικό στο πρώτο ημίωρο στο Τσίρειο στάδιο με τον Μαγκλίτσα λυτρώνει στο 33ο λεπτό την ομάδα του. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο και την κεφαλιά του Άλεφ που σταμάτησε στο δοκάρι, ο Κροάτης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πίεσε για δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο ο Απόλλωνας αλλά ο Τζιακουρής βγήκε και πάλι νικητής σε τετ α τετ, αυτή την φορά απέναντι στον Παπουλή.

Με ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος με τον Σκέμπρι να αστοχεί εντελώς μόνος μετά από γύρισμα του Μαγκλίτσα. Οι φιλοξενούμενοι παρά το ότι αγωνίστηκαν για ένα 20λεπτο με παίκτη λιγότερο, ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και το παιχνίδι φαινόταν πως θα οδηγηθεί στην παράταση, προτού ο Ζελάγια με πλασέ στο 82΄ διαμορφώσει το 2-0 και δώσει την πρόκριση στον Απόλλωνα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιούστε, Σακέτι, Βασιλείου/Εμμανουήλ, Βασιλείου, Κατσής, Χατζηγιαννακού.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κατσής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

ΒΟΗΘΟΙ: Παύλος Γεωργίου, Κυριάκος Κυριάκου.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Άλεφ, Βασιλείου, Άλαν(78΄ Ντα Σίλβα), Σακέτι, Παπουλής, Γιάκολις(58΄ Σαρδινέρο), Σκέμπρι(64΄ Ζελάγια), Μάγκλιτσα.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Τζιακουρής, Φοφανά(83΄ Σάσι), Γαβριήλ, Κυριάκου, Βασιλείου, Χατζηγιαννακού(68΄ Χριστοφή), Κ. Κυριάκου, Κουμουρής(80΄ Ριάντζελο), Αλτομπέλι, Κατσής, Εμμανουήλ.