23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Δόξα την κράτησε μακριά από την Ευρώπη.Αποδεκατισμένη η Ομόνοια δεν τα κατάφερε

H Δόξα την κράτησε μακριά από την Ευρώπη.Αποδεκατισμένη η Ομόνοια δεν τα κατάφερε

By on 25 Φεβρουαρίου, 2018 0 11382 Views

Μεγάλο «διπλό» 1-3στο ΓΣΠ για την Δόξα. Πρώτη φορά που κερδίζει την Ομόνοια σε αγώνα πρωταθλήματος εκτός έδρας. Δεν τα κατάφερε η… αποδεκατισμένη Ομόνοια που γνώρισε την ήττα και μένει πολύ μακριά από τον στόχο της Ευρώπης.

Επηρεασμένη η Ομόνοια από τις πολλές αλλαγές-πολλές απουσίες, όπως ήταν αναμενόμενο μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι. Η Δόξα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 10’ με τον Σαντίκ. Αυτή η φάση αφύπνισε τους παίκτες της Ομόνοιας, που έβγαλαν κάποιες ωραίες προσπάθειες, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Χατζηφραγκίσκου.

Με το χρονόμετρο να περνάει βασανιστικά, καθώς δεν υπήρχαν αυτοματισμοί αλλά ούτε και φαντασία στο παιχνίδι, μια προσωπική ενέργεια του Ιωάννου από αριστερά, βρήκε με μπαλιά τον Κιφουετί που κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Ομόνοια δέχθηκε το γκολ ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Παναγιώτου με τον Πέτεφ να μην πραγματοποιεί αλλαγή.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι το ξεκίνησε και το δεύτερο η Δόξα. Ο Σαντίκ στο 48΄έφυγε απέναντι από τον Αντωνίου, πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 0-2. Η κόκκινη του Πουτζιουρή στο 52’ άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα, με την Ομόνοια να βρίσκει την λύση στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Κατσαντώνη, σε σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής.

Στη συνέχεια προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με κορυφαία στιγμή του Κανού στο 67’ όταν έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, χωρίς όμως να βρει στόχο. Η πίεση των «πρασίνων» δεν απέφερε καρπούς αν και είχαν και δοκάρι με τον Εκίθα στο 90’+3. Η Δόξα καθάρισε το παιχνίδι με τον Παπαφώτη στο 90+6 και πήρε ακόμη ένα διπλό μέσα στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια μέσα σε 10 μέρες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Αντωνίου, Βύντρα, Παναγιώτου (46′ Μαδούρο), Γ. Σοάρες, Φρανγκέσκου (46′ Σόλομον), Εκίθα, Μπρέεβελντ, Δημητρίου, Ζαρσίνιο, Κανού, Κατσαντώνης

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Σισοκό (55′ Κένιντι), Μπά, Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Κιφουετί (62′ Λουίς Κάρλος), Ασαμόα, Νάρ, Ιωάννου, Σαντίκ, Πουτζιουρής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπρέβελντ, Μαδούρο, Σόλομον/Μπά, Σαντίκ, Ρεδόνδο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Πουτζιουρής (απευθείας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3015