23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πως έχασε ένα δικό της ντέρμπι η Ανόρθωση(Χάλια διαχείριση μετά το 1-0)

Πως έχασε ένα δικό της ντέρμπι η Ανόρθωση(Χάλια διαχείριση μετά το 1-0)

By on 8 Φεβρουαρίου, 2018 0 3693 Views

Παράδειγμα κακοδιαχείρισης της υπεροχής και του προβαδίσματος μιας ομάδας αποτελεί ο χθεσινός αγώνας για την Ανόρθωση που έχασε ένα ντέρμπι που ήταν στα χέρια της.
Ήταν καλύτερη η ομάδα του Λέβι και έχασε κλασικές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιγνίδι και να διασφαλίσει την τετράδα παραμένοντας και στην μάχη του τίτλου…Ωστόσο προς το τέλος όταν άρχισε η ώρα των αλλαγών και της τακτικής η Ανόρθωση τα έκανε χάλια…
Καταρχήν δεν λύθηκε το πρόβλημα στο σκοράρισμα …Τόσο ο νέος ,ο Ντουρίς ,όσο και ο παλιός ,ο Καμαρά έχασαν φοβερές ευκαιρίες και ο συνάδελφος τους της Ομόνοιας ,ο Νταρμπισάιαρ τους τιμώρησε σκοράροντας στις δύο ευκαιρίες που βρήκε .
Δεν είναι όμως μόνο οι χαμένες ευκαιρίες…Όσο ο Σισέ ήταν μέσα βοηθούσε πολύ στο αμυντικό κομμάτι στην αριστερή πτέρυγα όπου ο Πράνιτς ήθελε βοήθεια…Με τον τραυματισμό του η Ανόρθωση έμεινε ουσιαστικά με 10 παίκτες γιατί ο Παλάνκα που είχε μεγάλη αποχή μπήκε στο παιγνίδι προς γενική κατάπληξη αφού είχε ήδη φορτωθεί με κίτρινη κάρτα σε αψιμαχία που είχε με αντίπαλο στην προθέρμανση…Κακή επιλογή η είσοδος του στο παιγνίδι ενώ ακολούθησε η αλλαγή του Καρλίτος που επίσης βοηθούσε και στο αμυντικό κομμάτι και η Ανόρθωση αν και προηγείτο συνέχισε με δυο σέντερ φορ και χωρίς φτερά…απέναντι σε μια Ομόνοια με ταχύτητα και ποιότητα στην επίθεση!
Ήρθε και η κούραση του Ιγκιαπόρ ,και χωρίς κάλυψη στα άκρα η Ομόνοια κατάφερε με δύο επιθέσεις από τα πλάγια αριστερά και δυο σέντρες να πετύχει δυο γκολ με τον Νταρμπισάιαρ που έδειξε πως σκοτώνει ένα παιγνίδι ο σέντερ φορ μιας ομάδας.
Χωρίς αμφιβολία η Ανόρθωση δεν άξιζε να χάσει το ντέρμπι ωστόσο από δικά της λάθη στην διαχείριση του αγώνα ηττήθηκε και θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της για να συνέλθει άμεσα. Έχει ακόμα τον πρώτο λόγο για την μάχη της τετράδας και εξαρτάται από τα δικά της πόδια η συνέχεια.
Είναι απαραίτητη η δουλειά από τους επιθετικούς της για να μην χάνονται τα άχαστα τουλάχιστον ,η μεγαλύτερη προσαρμογή των νέων παικτών αλλά και λιγότερη επιμονή σε παίκτες που δεν έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν…
Η επιστροφή των Γκάντσιεφ και Αζάρ δίνει περισσότερες επιλογές στον Λέβι για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό που δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος αφού παλεύει για σωτηρία οπότε η Ανόρθωση θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.