20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Θρίαμβος του Απόλλωνα, διασυρμός ντροπή για το ΑΠΟΕΛ

Θρίαμβος του Απόλλωνα, διασυρμός ντροπή για το ΑΠΟΕΛ

By on 24 Ιανουαρίου, 2018 0 771 Views

Ένας εκπληκτικός Απόλλωνας με εξαιρετική τακτική και αποτελεσματικότητα ,χωρίς έλεος διέσυρε το ΑΠΟΕΛ με το εντυπωσιακό 4-0…Από την αρχή η ομάδα του Σ. Αυγουστή έτριξε τα δόντια και πριν ζεσταθούν οι παίκτες των δυο ομάδων βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-3 και με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου πέτυχε το 0-4 για να σφραγίσει την ανέλπιστα μεγάλη σε έκταση νίκη δίνοντας διαστάσεις ντροπιαστικού διασυρμού του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ…Έχασε κατά κράτος στην τακτική ο Δώνης από τον Σ. Αυγουστή και ασφαλώς δεν υπάρχει ελαφρυντικό απουσιών ..Αντίθετα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα της Λευκωσίας. Ο Απόλλωνας πέρασε στην κορυφή και την άλλη Τετάρτη οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν στο Τσίρειο.
Ο Απόλλωνας κυριάρχησε στο παιχνίδι, έκανε επίδειξη δύναμης και φρόντισε να καθαρίσει την υπόθεση νίκης πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο. Ζελάγια (4΄), Γιάκολις (10΄) και Παπουλής (14΄), έδωσε από νωρίς προβάδισμα τερμάτων στην ομάδα τους και στη συνέχεια, έκαναν διαχείριση. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μαγκλίτσα στο 49΄, με παίκτες και κόσμο να πανηγυρίζουν μια σπουδαία και επιβλητική νίκη για την ομάδα της Λεμεσού.

Το ΑΠΟΕΛ δέχτηκε τη συντριβή και την πρώτη ήττα μετά τις 21 Οκτωβρίου. Η κάκιστη αμυντική λειτουργία και η τρανταχτή αδυναμία στη δημιουργία φάσεων προβλημάτισαν έντονα.

Ο Απόλλωνας με 49 βαθμούς οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες με τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν. Το ΑΠΟΕΛ έπεσε στην 2η θέση με 48 βαθμούς.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Βούρος, Λάγο (37΄ Εφραίμ), Μερκής, Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σάλαϊ (62΄ Ιωάννου), Ορ (62΄ Αλωνεύτης), Ποτέ

Στον πάγκο: Γκουτίνιο, Παρασκευάς, Ντε Καμάργκο, Αλεξάνδρου, Γκρούμπατς, Αντωνίου, Φαρίας, Μακρής

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο (78΄ Στυλιανού), Γιούστε, Ρομπέρζ, Σαντάνα, Σακέτι, Άλεφ, Παπουλής (74΄ Άλαν), Γιάκολις, Μαγκλίτσα (63΄ Σκέμπρι), Ζελάγια

Στον πάγκο: Κίσσας, Μαρτίνες, Σπόλιαριτς, Χατζηβασίλης, Πίττας, Πιτιάν, Σαρδινέρο, Βασιλείου

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λούκας Σωτηρίου (Μ. Σωτηρίου – Α. Ανδρέου), 4ος: Δημήτρης Μασιάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μερκής, Βούρος, Ιωάννου / Ζελάγια, Σακέτι (8), Μαγκλίτσα

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6.150 (415 στην κερκίδα του Απόλλωνα