pornjk.com watchfreepornsex.com pornsam.me pornpk.me pornfxx.me foxporn.me porn110.me porn120.me oiporn.me pornthx.me
Like

Το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή για τον Πέδρο

18 Ιανουαρίου, 2018
283 Views
0 Comments
Το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή για τον Πέδρο

Με πρόστιμο 5 χιλιάδες ευρώ τιμωρήθηκε ο Ζοάο Πέδρο από τον αθλητικό δικαστή ο οποίος δημοσιοποίησε το σκεπτικό της απόφασης του μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΠ.Το πλήρες σεπτικό της απόφασης:
Ο ποδοσφαιριστής Guerra Cunha Joao Pedro αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι προέβη σε δηλώσεις σε πορτογαλικό μέσο ενημέρωσης και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http:/www.maisfutebol.iol.pt, οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν σε κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 9/1/2018 και οι οποίες ήταν εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και μπορούν να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες, κατά παράβαση του άρθρου 4(ιστ)(ii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Παρουσιάστηκε ενώπιον μου σχετικό μαρτυρικό υλικό, τόσο από την ιστοσελίδα http:/www.maisfutebol.iol.pt που πρωτοδημοσιεύτηκαν οι επίδικες δηλώσεις, όσο και σχετική μετάφραση των πιο πάνω δηλώσεων.

Ο ποδοσφαιριστής μέσω του συνηγόρου του απέστειλε σχετική επιστολή ημερομηνίας 15/1/2018, η οποία παρελήφθη από την ΚΟΠ στις 16/1/2018, μέσα από την οποία προβάλλει τις δικές του θέσεις, οι οποίες πολύ συνοπτικά αναφέρουν τα ακόλουθα:

Ο ποδοσφαιριστής κατ’ αρχάς αποδέχεται ότι πράγματι είχε προβεί σε δηλώσεις στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πλην όμως ισχυρίζεται ότι οι εν λόγω δηλώσεις του, δεν ανταποκρίνονται με αυτές του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί δεν είναι εκτός της αθλητοπρέπειας. Μάλιστα, στη ρηθείσα επιστολή γίνεται αναφορά ότι μόλις ο ποδοσφαιριστής έλαβε γνώση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, προέβη αμέσως σε σχετική δήλωση με την οποία διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα ισχυριζόμενος ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν απέδωσε ορθά αυτά τα οποία ο ίδιος ήθελε να αναφέρει.

Συγκεκριμένα, στην επεξηγηματική του δήλωση, ο ποδοσφαιριστής αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Αυτά τα οποία έχουν μεταφερθεί δεν τα έχω αναφέρει ποτέ, έχουν διαστρεβλωθεί και δεν με αντιπροσωπεύουν ούτε σαν άτομο, ούτε σαν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. […] Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ήθελα να θίξω ούτε τον ΑΠΟΕΛ ούτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αλλά ούτε και το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζομαι εδώ και 3 χρόνια. Απολογούμαι για την οποιαδήποτε αναστάτωση προκάλεσε η παρερμηνεία και η λανθασμένη δημοσίευση των δηλώσεών μου».

Είχα την ευκαιρία να εξετάσω όλο το υλικό το οποίο έχω ενώπιον μου και θα ήθελα να αναφέρω τα ακόλουθα:

Είναι παραδεκτό ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε προβεί σε δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας στις οποίες αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα. Αυτό το οποίο δεν αποδέχεται ο ποδοσφαιριστής είναι μόνο συγκεκριμένη παράγραφο στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Υπάρχουν ομάδες που όταν δεν παλεύουν πλέον για κάποιο στόχο, δίνουν τα παιχνίδια. Είναι κάτι που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και εδώ ίσως λίγο περισσότερο από αλλού. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να κοντράρουμε το ΑΠΟΕΛ γιατί ξέρουμε ότι έχει ελέγξει κάποια παιχνίδια απέναντι σε μικρότερες ομάδες».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πιο πάνω παράγραφος παραβιάζει ξεκάθαρα τις πρόνοιες των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και ειδικότερα το άρθρο 4(ιστ)(ii).

Υπενθυμίζω ότι για αυτή τη συγκεκριμένη παράγραφο, ο ποδοσφαιριστής με σχετική δήλωσή του διέψευσε το περιεχόμενο αυτό και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε σχετική διαστρέβλωση και παράλληλα, απολογήθηκε για το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε.

Μελετώντας προσεκτικά την επιστολή την οποία απέστειλε ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, διαπιστώνεται ότι προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι:
α) Ο ποδοσφαιριστής δεν προέβη σε τέτοιες δηλώσεις
β) Δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρίας για την αυθεντικότητα των δηλώσεων του ποδοσφαιριστή, για την οποία μάλιστα γίνεται αναφορά ότι απουσιάζει σχετική έρευνα για την αλήθεια του περιεχομένου του δημοσιεύματος.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, με βάση τους πιο πάνω ισχυρισμούς, ζητά όπως η εν λόγω καταγγελία απορριφθεί.

Κάποιες άλλες αναφορές οι οποίες γίνονται στην εν λόγω επιστολή του συνηγόρου του ποδοσφαιριστή και αφορούν τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα, είμαι της άποψης ότι δεν αφορούν την ουσία της υπόθεσης και ως εκ τούτου, δεν προτίθεμαι να τις εξετάσω.

Η παρούσα υπόθεση θα αντιμετωπιστεί εκ μέρους μου όπως αντιμετωπίζονται όλες οι υποθέσεις που παραπέμπονται ενώπιον μου.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο συνήγορος του ποδοσφαιριστή, όπως τους έχω παραθέσει πιο πάνω, θα ήθελα να αναφέρω τα ακόλουθα:

Εάν κάποιος ενδιατρίψει στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς αναφορικά με το αποδεικτικό υλικό που απαιτείται για τέτοιου είδους υποθέσεις, θα διαπιστώσει ότι αναφέρονται τα ακόλουθα, τα οποία και παραθέτω αυτούσια:

«Νοείται περαιτέρω ότι για σκοπούς επιβολής ποινής, η Δικαστική Επιτροπή θα αποδέχεται το οποιοδήποτε οπτικό ή ακουστικό ή οπτικοακουστικό υλικό κατατίθεται από την ΚΟΠ, ως έχει και δεν θα απαιτείται οποιαδήποτε άλλη υποστηρικτική μαρτυρία.

Οι ανακοινώσεις ή δηλώσεις στο γραπτό τύπο, θα θεωρείται επαρκής μαρτυρία η απλή κατάθεση στη Δικαστική Επιτροπή του εντύπου στο οποίο έγινε η ανακοίνωση ή η δήλωση».

Έχοντας όλα τα πιο πάνω κατά νου, και ειδικότερα την παραδοχή του ποδοσφαιριστή ότι όντως είχε προβεί σε δηλώσεις στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα σε συνάρτηση με τις σχετικές πρόνοιες των Πειθαρχικών Κανονισμών, θεωρώ ότι αυτές αναδημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ της Κύπρου, όπως ο ποδοσφαιριστής τις είχε διατυπώσει στον πορτογάλο δημοσιογράφο.

Ενόψει του πιο πάνω ευρήματός μου θεωρώ ότι ο ποδοσφαιριστής, με τις εν λόγω δηλώσεις του, έχει παραβεί τις πρόνοιες των σχετικών Πειθαρχικών Κανονισμών.

Θεωρώ το πιο πάνω αδίκημα σοβαρό, αφού όπως είναι γνωστό τέτοιου είδους δηλώσεις ενδέχεται να πυροδοτήσουν την ένταση και τη δυσπιστία του αθλητικού κόσμου σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ.

Από την άλλη, είναι γνωστό ότι κάθε υπόθεση πρέπει να κρίνεται με τα δικά της δεδομένα και να υπάρχει εξατομίκευση της ποινής.

Προς όφελος του ποδοσφαιριστή λαμβάνω υπόψη την επιστολή την οποία μου απέστειλε ο δικηγόρος του και ειδικότερα, την άμεση δημόσια απολογία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των εν λόγω δηλώσεων και τον σεβασμό του προς το σωματείο ΑΠΟΕΛ.

Επίσης, δέχομαι την εισήγηση την οποία προβάλλει ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, ο οποίος παρέθεσε ενώπιον μου σχετική δήλωση του Προέδρου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται να έχει αποδεχτεί την απολογία του ποδοσφαιριστή.

Συνοψίζοντας όλα τα πιο πάνω, και παρόλο που ο ποδοσφαιριστής κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο έχει ακόμη ένα παρόμοιο προηγούμενο, έχω αποφασίσει να επιδείξω επιείκεια και να περιοριστώ στην επιβολή χρηματικής ποινής επιβάλλοντας ποινή προστίμου €5.000. Παράλληλα όμως θα ήθελα να προειδοποιήσω το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ότι σε περίπτωση που παραπεμφθεί ενώπιον μου για παρόμοιας φύσεως αδίκημα, δεν θα αντιμετωπιστεί με καμία επιείκεια.

Η πιο πάνω χρηματική ποινή με βάση το άρθρο 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών πρέπει να πληρωθεί εντός 7 ημερών από σήμερα.

Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί σε θέματα δηλώσεων και/ή ανακοινώσεών τους, αφού είναι έκδηλο ότι λόγω της ιδιότητάς τους, ενδεχόμενες επιλήψιμες δηλώσεις πιθανόν να δημιουργούν προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

…………………………………..
Αριστοτέλης Βρυωνίδης
Αθλητικός Δικαστής
17/1/2018

Comments are closed.

echo do_shortcode( '[contact-form-7 id="891" title="Newsletter"]' ); ?>
pornjk.com watchfreepornsex.com pornsam.me pornpk.me pornfxx.me foxporn.me porn110.me porn120.me oiporn.me pornthx.me