23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΚΗΣ: Δεν είναι το τέλος του κόσμου η Β΄ Κατηγορία.(Τι τον πίκρανε περισσότερο)

ΚΙΚΗΣ: Δεν είναι το τέλος του κόσμου η Β΄ Κατηγορία.(Τι τον πίκρανε περισσότερο)

By on 16 Ιανουαρίου, 2018 0 4057 Views

H Β΄ κατηγορία δεν είναι το τέλος του κόσμου για καμιά ομάδα και ιδιαίτερα για τον Εθνικό Άχνας που αν και σε μια προσφυγική -ακριτική κοινότητα 1800 κατοίκων κατάφερε να επιβιώσει μετά την προσφυγιά του 1974 και να διακριθεί για 10ετίες στην Α΄ κατηγορία. Ασφαλώς και στενοχωρεί τον Κίκη Φιλίππου η φετινή πορεία της ομάδας και τους άλλους λίγους αλλά πιστούς φίλους της ομάδας του .Αυτό που τον πίκρανε περισσότερο όμως δεν είναι η ήττα από τη Ν. Σαλαμίνα και ο προδιαγραφόμενος υποβιβασμός, ούτε και τα συνθήματα μερίδας οπαδών της Ν. Σαλαμίνας .Ήταν η δήλωση νεαρού παράγοντα της ομάδας της Αμμοχώστου που ανέφερε σε δηλώσεις του ότι απειλήθηκαν παράγοντες της Σαλαμίνας από μέλη της οικογένειας του προέδρου του Εθνικού. Αν είναι δυνατό η σύζυγος και οι κόρες του Κίκη Φιλίππου να απείλησαν τους παράγοντες του ΔΣ της αντιπάλου ομάδας πως θα τους δείρουν..
Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM 104.0 για όλα όσα αφορούν την ομάδα.

Για την κατάσταση τώρα στον Εθνικό:

«Νιώθουμε μια απογοήτευση, μια πικρία. Η φετινή χρονιά, λόγω του εμπάργκο, ήταν η χειρότερη μας χρονιά. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η χειρότερη ήταν το 1974 όταν χάσαμε τα πάντα, βρεθήκαμε στο Δασάκι μέσα στα αντίσκηνα αλλά καταφέραμε να επιβιώσουμε και να κρατήσουμε ζωντανό το σωματείο. Όχι μόνο έγραψε ιστορία αυτό το σωματείο, αλλά έφτιαξε ένα ιδιόκτητο γήπεδο που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες, έχει τις γερές βάσεις να κτίσεις αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Μετά την οικονομική κρίση που ήρθε στη Κύπρο, το σωματείο μας επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος που ήρθε το εμπάργκο έχει μια αφέλεια και επιπολαιότητα από εμάς. Τιμωρηθήκαμε για δυο περιόδους να μην κάνουμε μεταγραφές, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε ποδοσφαιριστές και φαίνεται πως υπήρχε αδυναμία στην ομάδα, αν και ξεκινήσαμε και κάναμε καλά παιχνίδια. Στο τέλος δεν είχαμε βάθος και αυτούς τους παίκτες που είχαν τις ψυχικές δυνάμεις για να το παλέψουν. Τιμωρηθήκαμε γιατί χάσαμε καλούς παίκτες στη πορεία και δεν είχαμε τη βοήθεια να πάρουμε κάποια παιχνίδια. Δεν είχαμε ούτε και τύχη και κάποιες φορές κάποιες άλλες ομάδες είχαν τύχη και πήραν αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος του κόσμου. Παρόλο που όποια ομάδα υποβιβάζεται αυτό θεωρεί ότι συμβαίνει».

Για το κόσμο της ομάδας και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Οι φίλοι του σωματείου πρέπει να είναι περήφανοι για αυτή την ομάδα. Βλέπω με ικανοποίηση στην ομάδα U-19 του Εθνικού να τα πηγαίνει περίφημα και βλέπω ότι υπάρχει ταλέντο. Θα επενδύσουμε από αύριο σε αυτά τα παιδιά. Θα τους δούμε άμεσα στο πρωτάθλημα».

Για τη μάχη της σωτηρίας και το ρόστερ:

«Υπάρχει συνεδρίαση απόψε. Κουβεντιάζοντας με αρκετά μέλη του συμβουλίου, έχουμε βάλει κάποιους στόχους για την επόμενη μέρα. Θέλουμε να λιγοστέψουμε τα προβλήματα και να προετοιμαζόμαστε για τη νέα κατηγορία. Εμείς θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια, ποτέ μην λες ποτέ. Η προτεραιότητα μας είναι να δούμε μικρούς παίκτες να αγωνιζόμαστε».

Για τις καταγγελίες και τις αναφορές του εκπροσώπου τύπου της Νέας Σαλαμίνας…
«Θεωρώ άστοχες αυτές τις δηλώσεις. Έχει άγνοια ο άνθρωπος. Έχω μιλήσει πριν μισή ώρα με τον πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, τον αντιπρόεδρο της Νέας Σαλαμίνας και ειλικρινά δεν υπήρχε τίποτα Eμείς το μόνο που έχουμε να λέμε στο Δασάκι είναι πως είμαστε φιλόξενοι. Έχω μείνει έκπληκτος. Αν απείλησε η οικογένεια μου κόσμο, ας μας κρίνει ο φίλαθλος κόσμος. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο για το θέμα, με λυπεί αφάνταστα».

Για το έργο που επιτελεί ο Εθνικός:

«Ο Εθνικός έχει 5 γήπεδα που απασχολούνται 300 παιδιά. Εμείς έχουμε να λέμε πως υπάρχει μηδέν παραβατικότητα εδώ στο Δασάκι. 23 άτομα έπρεπε να πάνε στρατό, πήγαν και τα 23. Είναι μεγάλο το έργο που επιτελεί ο Εθνικός, όχι μόνο στο Δασάκι, αλλά και στις γύρω περιοχές».