29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Προτεραιότητα της ΚΟΠ και του προέδρου της τα παιδικά πρωταθλήματα

Προτεραιότητα της ΚΟΠ και του προέδρου της τα παιδικά πρωταθλήματα

By on 15 Ιανουαρίου, 2018 0 892 Views

Η κοπή της βασιλόπιττας των Πρωταθλημάτων Grassroots από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΚΟΠ και Πρόεδρο της Επιτροπής Grassroots Γιώργο Κούμα στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδροτρόφων, χορηγού των Πρωταθλημάτων, Νίκου Παπακυριακού.
——————————

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της ΚΟΠ για τα Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ με την παράδοση μπαλών και την κοπή της βασιλόπιττας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Grassroots Γιώργος Κούμας, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ομοσπονδίας για μόνιμη προσπάθεια ανάπτυξης της διοργάνωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί προτεραιότητα και για τον Πρόεδρό της Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ.Κούμα στην σημερινή εκδήλωση των Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ:

«Είμαστε σήμερα εδώ γιατί στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο μπορεί μέσω του ποδοσφαίρου.

Η ΚΟΠ δεν αναμένει ότι τα 8000 παιδιά κάτω των 13 χρονών που παίζουν σήμερα ποδόσφαιρο θα γίνουν όλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Όμως επενδύουμε μέσω της διαπαιδαγώγησης και της κοινωνικοποίησης που τυγχάνουν από τις οργανωμένες δραστηριότητες μας, υγιέστερους ανθρώπους, καλύτερους φιλάθλους καλύτερους διαιτητές και γενικότερα καλύτερους ανθρώπους.

Σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη και την ικανοποίηση του για την ανάπτυξη των Πρωταθλημάτων μας.

Παρακολουθεί προσωπικά με μεγάλο ενδιαφέρον τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων Grassroots, μια διοργάνωση που σας διαβεβαιώ αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο.

Η στήριξη και αναβάθμιση των Πρωταθλημάτων Grassroots, αποτελεί στρατηγική απόφαση της ΚΟΠ και κάθε χρόνο επιδιώκουμε να κάνουμε βήματα προόδου.

Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της Ομοσπονδίας, όσον αφορά τη μαζικότητα της συμμετοχής. 518 ομάδες, με περίπου 8000 παιδιά να αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο.

Διοργανώνονται 50 Πρωταθλήματα σε όλη την Κύπρο για παιδιά από 5 μέχρι 13 ετών και έχουμε 250 αγώνες κάθε αγωνιστική, 1000 αγώνες το μήνα για 7 μήνες.

Η Ομοσπονδία χρησιμοποιεί για τα Πρωταθλήματα 35 αθλητικούς χώρους σε 5 επαρχίες και καλύπτει όλα τα έξοδα για τη διοργάνωση των αγώνων.

Οι πιο πάνω αριθμοί, δείχνουν το μέγεθος της διοργάνωσης, για την οποία, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είμαστε περήφανοι αφού η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου βάσης αποτελεί προτεραιότητα.

Προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά για να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των παιδιών για αυτό όλοι οι αγώνες διεξάγονται στην παρουσία καταρτισμένων νοσηλευτών.

Στη σημερινή εκδήλωση θα παραχωρήσουμε 2575 μπάλες, 5 μπάλες σε κάθε ομάδα που συμμετέχει στα Πρωταθλήματα.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Ομοσπονδίας και με τη δική σας πάντοτε βοήθεια που σε μια εργάσιμη ημέρα ήρθατε εδώ μαζικά και δείχνει το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της βάσης, είναι η δημιουργία αθλητικών χώρων σε κάθε επαρχία για την καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η δημιουργία τέτοιων χώρων και η συνέχιση ασφαλώς της συνεργασίας μας με τους ιδιόκτητες γηπέδων, θα δημιουργήσει ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε τις ιδιωτικές Ακαδημίες και τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα μας και διαβεβαιώνουμε όλους πως η προσπάθεια μας είναι η συνεχής βελτίωση των διοργανώσεων των παιδικών Πρωταθλημάτων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στο χορηγό μας Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι στενός μας συνεργάτης σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Καλή χρονιά σε όλους, κάθε πρόοδο και πάνω απ΄ όλα υγεία».