ΔΙΕΘΝΗ
Like

Περπατώντας κέρδισε την Ρεάλ ο Μέσι. Απίστευτα στατιστικά

26 Δεκεμβρίου, 2017
1259 Views
0 Comments
Περπατώντας κέρδισε την Ρεάλ ο Μέσι. Απίστευτα στατιστικά

Tο ποδόσφαιρο δεν είναι στίβος. Δεν χρειάζεται να τρέχεις ακατάπαυστα για 90 λεπτά. Πρέπει να ξέρεις που και πότε πρέπει να τρέξεις. Πρέπει να ξέρεις να κατανέμεις τις δυνάμεις σου σωστά και να φορτσάρεις μόνο όταν είναι απαραίτητο. Μία έρευνα της καταλανικής εφημερίδες «El Periodico» απέδειξε για ποιο λόγο ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος στον κόσμο!


Ο Αργεντινός μάγος ολοκλήρωσε το clasico με ένα γκολ (από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος), μία ασίστ (χωρίς παπούτσι), έκανε 6 επιτυχημένες ντρίμπλες και με τις πάσες του δημιούργησε 9 καθαρές ευκαιρίες στους συμπαίκτες του.

Ωστόσο το απίστευτο δεν είναι αυτό. Το αδιανόητο είναι πως τα έκανε όλα αυτά ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ στο γήπεδο για το 83,1% των λεπτών του clasico!

Η καταλανική εφημερίδα κατέγραψε κάθε βήμα του Μέσι στο clasico και κατέληξε στο πόρισμα πως πέρασε 83,1% των λεπτών περπατώντας, 10,8% κάνοντας χαλαρό τζόκινγκ, 4,95% τρέχοντας και μόλις 1,15% σπριντάροντας με μέση ταχύτητα τα 33,59 χλμ./ω!

Με άλλα λόγια ο Μέσι διένυσε μόλις 8 χιλιόμετρα και 30 μέτρα στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης (τα λιγότερα από κάθε άλλο παίκτη που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά πλην τερματοφυλάκων) κι όμως κατάφερε να είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης του clasico, αυτός που δημιούργησε τις περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις!

Ο Αργεντινός περπάτησε 6 χιλιόμετρα και 670 μέτρα, έτρεξε με ελαφρύ τζόκινγκ 867 μέτρα, έτρεξε κανονικά για 397 μέτρα και σπρίνταρε για 92,3 μέτρα!

Δηλαδή τρέχοντας ένα σκάρτο τετρακοσάρι και σπριντάροντας ένα σκάρτο κατοστάρι, ο Μέσι διέλυσε όλα τα αμυντικά πλάνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης κι όλα τα σχέδια που είχε ετοιμάσει ο Ζινεντίν Ζιντάν και ήταν ειδικά προσαρμοσμένα πάνω σε αυτόν!

Ένα πραγματικό φαινόμενο, που μοιάζει αδύνατον να αναχαιτιστεί από οποιαδήποτε ομάδα!

Comments are closed.

echo do_shortcode( '[contact-form-7 id="891" title="Newsletter"]' ); ?>