19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Λευκός κα άΧαρος συμβιβασμός ΑΕΛ-ΑΕΚ

By on 20 Δεκεμβρίου, 2017 0 542 Views

Δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καλό θέαμα ,η μια φοβόταν την άλλη και τελικά μετά από ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι, ΑΕΛ και ΑΕΚ εξήλθαν ισόπαλες 0-0 και έχασαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν με νίκη το 2017. Λίγες φάσεις στο παιχνίδι με την ΑΕΛ να έχει την τελευταία όπου ζήτησε και πέναλτι χωρίς να της δοθεί.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτα στο γήπεδο, είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν βρήκαν τους διαδρόμους προς την εστία του Πάμπλο. Η ομάδα της Λάρνακας απείλησε με δυο κεφαλιές του Τομάς που δεν ανησύχησαν ωστόσο τον Βοζίνια, ο οποίος υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 29ο λεπτό, όταν μετά από λανθασμένη του έξοδο ο Φλοριάν λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε πλάγια έξω από την περιοχή πέρασε έξω. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν για την ΑΕΛ, με τον Λαφράνς να πιάνει τη κεφαλιά στο 39΄ αλλά να στέλνει τη μπάλα έξω.

Το πρώτο εικοσάλεπτου της επανάληψης αναλώθηκε σε δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων, κυρίως στο χώρος της μεσαίας γραμμής, με μοναδική καταγεγραμμένη ευκαιρία ένα σουτ του Φλοριάν που έφυγε ψηλά. Έπειτα από μια γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΛ στο 62΄ ο Αβραάμ βρήκε με ωραίο γύρισμα τον Λαφράνς αλλά η προβολή του πέρασε έξω. Το ματς απέκτησε ρυθμό, με την ΑΕΚ να απαντάει στις ευκαιρίες στην επόμενη φάση, με τον Βοζίνια να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Ακοράν. Ο τερματοφύλακας από το Πράσινο Ακρωτήρι, δυο λεπτά αργότερα, εξουδετέρωσε το σουτ του Λαρένα ενώ στο 75΄ σταμάτησε το υποσχόμενο σουτ του Ακοράν. Στο τελευταία 15λεπτο οι δυο ομάδες κοίταξαν με ιδιαίτερη προσοχή και την άμυνα τους ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ σε φάση διαρκείας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τρισκόφσκι στον Αβραάμ, με τον Σκοπιανό να παίρνει το πόδι του διεθνή ποδοσφαιριστή. Νευρικό το φινάλε στο Τσίρειο με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουήλερ(3η), Μιτρέα, Αβραάμ/Καταλά (3η),Νέλσον, Λαρένα(3η), Μοϊσόφ, Λαμπάν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Νικολάου

ΒΟΗΘΟΙ: Σωτήρης Βίκτωρος, Παύλος Γεωργίου

Εισιτήρια: 1732

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αβραάμ, Φιντέλις, Λαφράνς, Μέσκα(76΄ Αρουαμπαρένα), Αϊρόσα, Σάσι, Μιτρέα, Αλνταΐρ(85΄ Μαύρου), Γουίλερ(69΄Σίλβα), Σοάρες

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης(28΄ Νέλσον), Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα(90΄ Τρουγιόλς), Ακοράν, Τομάς(86΄ Σόρια), Τρισκόφσκι, Μουρίγιο, Λαμπάν, Φλοριάν