28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-3: Βάφτηκε γαλαζοκίτρινο το ντέρμπι στο «Παπαδόπουλος» (pics&video)

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-3: Βάφτηκε γαλαζοκίτρινο το ντέρμπι στο «Παπαδόπουλος» (pics&video)

By on 20 Δεκεμβρίου, 2017 0 1069 Views

Με το διπλό απέδρασε από το «Α. Παπαδόπουλος» ο ΑΠΟΕΛ που επικράτησε με 0-3 της Ανόρθωσης για την 17η αγωνιστική.

Οι γαλαζοκίτρινοι υποχρέωσαν την ομάδα της Αμμοχώστου στην πρώτη της ήττα στην φετινή σεζόν με δύο γκολ των Ποτέ (1’), Εμπεσίλιο (58’), Ντε Καμάργκο (85′). Χαμένο πέναλτι για την «Κυρία» στο 79’ με τον Πέρεθ να λέει «όχι» στον Βίκτορ.

Εικόνα του αγώνα

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το ντέρμπι στο «Α. Παπαδόπουλος» με τον Ζαχίντ να εναλλάσει την μπάλα αστραπιαία με τον Ποτέ και τον τελευταίο να φεύγει πίσω από την άμυνα της Ανόρθωσης και να σημειώνει το 0-1 στο 1′ της αναμέτρησης.

Το γκολ του ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι επιχείρησαν να αντιδράσουν άμεσα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ράγιος να πιάνει ένα άστοχο σουτ στο 12′.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι το ημίωρο η Ανόρθωση πήρε βήματα μπροστά και είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα χωρίς να απειλείται.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρίαγια την Ανόρθωση ήρθε στο 34′ όταν ο Αμπντουλάγιεφ μετά από κατέβασμα στην περιοχή έπιασε το γυριστό σουτ και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 42′ μετά από ένα μακρινό δυνατό σουτ του Γκάντσεφ δεν αιφνιδιάστηκε ο Πέρεθ, ενώ στο 45’+1′ ο Καλό ξανά με σουτ δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδιστα ίσα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε από εκεί που έμεινε με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή της μπάλας και να δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Στο 55’ ο Στάθης Αλωνεύτης απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία για να «τελειώσει» το παιχνίδι, όταν με σουτ εντός περιοχής και προ κενής εστίας σημάδεψε τον Αρτυματά.

Αυτό έπραξε τρία λεπτά αργότερα ο Εμπεσίλιο με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ποτέ και λάθος διώξιμο του Αρτυματά σημειώνοντας το 0-2 για τους πρωταθλητές.

Το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ έδωσε εκ νέου ψυχολογικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και επηρέασε αρνητικά τους ποδοσφαιριστές του Ρόνι Λέβι.
Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε μετά απο λίγο και τρίτο γκολ με τον Ποτέ που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Αυτό ήταν χαρακτηριστικό στην φάση του 79′ όταν από τα έντεκα βήματα ο Ζοάο Βίκτορ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πέρεθ και να βάλει ξανά την Ανόρθωση στο παιχνίδι.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 85′ ο Ντε Καμάργκο με κεφαλιά από κοντά. Τα τελευταία λεπτά είχαν τυπικό χαρακτήρα με τον ΑΠΟΕΛ να κάνει σωστή διαχείριση του υπέρ του σκορ.

Συνθέσεις:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Χαρούς, Σεχού, Ντουγκλάο, Αρτυματάς, Πράνιτς, Βίκτορ, Γκάντσεφ (84΄ Πηλέας), Ράγιος, Αμπντουλάγιεφ, Καρλίτος (61΄ Καμαρά), Σισέ (72΄Άλβες)

Στον πάγκο: Δημητρίου, Μπανταλόφσκι, Οικονομίδης, Χατζηπασχάλης, Ματθαίου

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Βούρος, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ, Σάλαϊ (46΄ Αλωνεύτης), Εμπεσίλιο (87΄ Φαρίας), Ποτέ (83΄ Ντε Καμάργκο)

Στον πάγκο: Γκουτίνιο, Εφραίμ, Μπερτόλιο, Αλεξάνδρου, Ορ, Αντωνίου, Μακρής, Άδωνη

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38’ Γκάντσεφ, 70’ Βίκτορ / 11′ Σόουζα, 53’ Μοράις

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: — / —

ΣΚΟΡΕΡ: — / 1′ Ποτέ, 58’ Εμπεσίλιο, Ντε Καμάργκο 85′

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής : Τράττου Λεόντιος
Α’ Βοηθός Διαιτητής : Μαρίνου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής : Κυριάκου Κυριάκος
4ος Διαιτητής : Νεοφύτου Νεόφυτος
Παρατηρητής Διαιτησίας : Παπαβαρνάβα Μιχάλης

Φωτορεπορτάζ: