20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Ο Ερμής έκοψε τα φτερά της ΑΕΚ (1-1)

By on 17 Δεκεμβρίου, 2017 0 850 Views

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή ,περισσότερες ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι αλλά ο Ερμής ήταν ουσιαστικός και της έκοψε τα φτερά που θα την ανέβαζαν μόνη στην κορυφή.Τώρα η ΑΕΚ είναι συγκάτοικος της Ανόρθωσης στο ρετιρέ το 1-1 στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» αφήνει χαρούμενους τους παίκτες των «φτεροπόδαρων» και δυσαρεστημένους τους παίκτες του Ιντιακεθ.

Αρκετά νεύρα, δυνατές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα συνέθεσαν το σκηνικό στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κρατούσε μπάλα, ο Ερμής κοίταζε κυρίως τα μετόπισθεν ενώ σημείο αναφοράς ήταν και το χαμένο πέναλτι του Τρισκόφσκι στο 9 ‘. Ο Σκοπιανός ανατράπηκε από τον Πατσέκο, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του αλλά νικήθηκε από τον Αραμπατζή. Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο γινόταν πιο νευρική η ομάδα του Ιδιάκεθ, που βρήκε ωστόσο τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ακοράν. Ο Ισπανός με ατομική ενέργεια στο 44΄ μπήκε πλάγια στη περιοχή και αφού νίκησε τους αμυντικούς των «φτεροπόδαρων» και τον Αραμπατζή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.Ο σκόρερ πάντως πήρε την μπάλα απο ελεγχόμενη θέση οφσάιντ

Νωθρά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η ΑΕΚ που είχε μια καλή στιγμή με τον Τρισκόφσκι το πλασέ του οποίου στο 61΄ έφυγε λίγο έξω. Ο Ερμής πατούσε καλύτερα, ήταν πιο διεκδικητικός και στο 64΄ έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά του Ιμερέκοφ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πατσέκο. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για το γκολ της νίκης αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Το φινάλε στο «ΑΡΕΝΑ» ήταν δραματικό αλλά το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε. Πριν από το παιχνίδι επιβεβαιώθηκε πως Μυτίδης και Εγγλέζου θα δοθούν δανεικοί σε Κέρκυρα και Άρη αντίστοιχα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τέτε (3η), Λαρένα/Ιμερέκοφ, Τσίνα, Μαρτίνουκ (6η), Ζαχάρια (6η), Εμεγκάρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Μασιάς

ΒΟΗΘΟΙ: Δώρος Τούρος, Χρίστος Ε. Χρίστου

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης(72΄Τομάς), Μοϊσόφ, Καταλά, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς(76΄ Λαρένα), Κάσες(81΄ Ρουσιάς), Νέλσον, Φλοριάν.

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Ιμερέκοφ(90+2΄ Ταραλίδης), Φρίμποκ(35΄ Κέζος), Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα(82΄ Θεοδώρου), Κωνσταντίνου, Ζαχάρια, Πατσέκο, Τσίνα, Νταρμτσέφσκι, Ψάλτης.