28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • Αντιπρόεδρος της FIFPro εξελέγη ο Σπύρος Νεοφυτίδης!

Αντιπρόεδρος της FIFPro εξελέγη ο Σπύρος Νεοφυτίδης!

By on 6 Δεκεμβρίου, 2017 0 708 Views

Στη θέση του αντιπροέδρου της FIFPro Division Europe εξελέγη ο Σπύρος Νεοφυτίδης, στο περιθώριο της πρώτης ημέρας (Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017) του ετήσιου Κονγκρέσου της FIFPro που διεξάγεται στο Κάιρο της Αιγύπτου!

Έχοντας εξασφαλίσει ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, μέσα από επαφές, την πλειοψηφία των ψήφων από προηγουμένως, οι υπόλοιποι διεκδικητές της θέσης απέσυραν την υποψηφιότητα τους λίγο πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να λάβει ομόφωνα τη θέση του αντιπροέδρου της ευρωπαϊκής περιφέρειας της FIFPro και παράλληλα μία θέση στο εκτελεστικό συμβούλιο της FIFPro Global.

Η FIFPro είναι ο διεθνής αναγνωρισμένος παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί 65 χιλιάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί το ισχυρότερο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών με ιδιαίτερη επιρροή στα τεκταινόμενα του μεγαλύτερου αθλήματος στον κόσμο.

Η θέση του αντιπροέδρου στη FIFPro και μάλιστα ως εκπροσώπου της ισχυρότερης περιφέρειας, της ευρωπαϊκής, που πλέον καταλαμβάνει ο Σπύρος Νεοφυτίδης αποτελεί μία από τις θέσεις με τη μεγαλύτερη επιρροή που έλαβε ποτέ Κύπριος παράγοντας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η θέση του αντιπροέδρου της FIFPro είναι ουσιαστικά αντίστοιχη της θέσης του αντιπροέδρου που είχε στην UEFA ο Μάριος Λευκαρίτης, η οποία παράλληλα του έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στο εκτελεστικό της FIFA.

Μέσα από την ολοήμερη διαδικασία του κονγκρέσου της FIFPro στο Κάιρο, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, εκλέγηκαν οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των τεσσάρων περιφερειών της FIFPro, της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής. Λόγω της ισχύς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η αντίστοιχη περιφέρεια της FIFPro θεωρείται ως η ισχυρότερη και αυτή που επηρεάζει ουσιαστικά τις αποφάσεις της FIFPro.

«Ο ΠΑ.Σ.Π. μπαίνει πλέον σε άλλη διάσταση μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη. Ο Σύνδεσμος μας και το κυπριακό ποδόσφαιρο ευρύτερα λαμβάνουν πλέον πολύ μεγαλύτερο κύρος διεθνώς, αφού η θέση του αντιπροέδρου της FIFPro φέρνει μαζί της σημαντική επιρροή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μια άκρως σημαντική θέση, που φέρνει και τεράστια ευθύνη στον ΠΑ.Σ.Π. και σε μένα προσωπικά», δήλωσε από την Αίγυπτο ο Σπύρος Νεοφυτίδης.