19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βλέπει μπροστά με στόχο το 3Χ3 η Ανόρθωση. Στον Α΄ γύρο ξεπέρασε τις προσδοκίες

Βλέπει μπροστά με στόχο το 3Χ3 η Ανόρθωση. Στον Α΄ γύρο ξεπέρασε τις προσδοκίες

By on 27 Νοεμβρίου, 2017 0 629 Views

 

Στο τέλος του Α΄ γύρου η Ανόρθωση γενικά έχει ξεπεράσει τις αρχικές της προσδοκίες.Το αήττητο και η εικόνα που βγάζει η ομάδα ικανοποιεί τον κόσμο της και τη διοίκηση έχοντας κατά νου το που βρισκόταν πέρσι η ομάδα αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν στο οικονομικό κομμάτι για στελέχωση του ρόστερ.

Το παιγνίδι με την ΑΕΛ άφησε πικρή γεύση παρόλο που δεν έχασε ούτε σε αυτό το ντέρμπι. Στα τρία προηγούμενα 1-1 με ομάδες του πρώτου ομίλου υπήρχε ικανοποίηση αφού την ΑΕΚ και την Ομόνοια τις ισοφάρισε στις καθυστερήσεις παίζοντας εκτός έδρας ενώ με τον Απόλλωνα εντός έπαιζε με 10 παίκτες και ισοφάρισε. Με την ΑΕΛ ήταν διαφορετικά. Ήταν σαφώς καλύτερη με πολλές ευκαιρίες .Τρία γκολ δεν μέτρησαν γιατί ήταν οφσάιντ ωστόσο ήταν τρείς ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν μαζί με τόσες άλλες που χάθηκαν ιδιαίτερα λόγω έλλειψης καθαρού μυαλού και ομαδικού πνεύματος στην επίθεση. Η Ανόρθωση σκόραρε μετά από έξοχη ασίστ του Καμαρά στον Αζάρ που με ψυχραιμία αξιοποίησε την πάσα όμως σε πολλές άλλες περιπτώσεις δεν συνεργάστηκαν σωστά οι επιθετικοί της. Σε αντεπίθεση 3 με 2 ο Αζάρ αντί για πάσα μέσα στην περιοχή σε δυο ελεύθερους συμπαίκτες του σούταρε στα πόδια του αμυντικού και χάθηκε η ευκαιρία για να σκοτώσει το παιγνίδι η Ανόρθωση.

Στα τελευταία λεπτά της έντονης πίεσης πρώτα ο Ράγιος και ύστερα ο Καμαρά αντί πάσα προτίμησαν βεβιασμένα άστοχα σουτ. Αντίθετα η Ανόρθωση δέχθηκε την ισοφάριση από ένα εύκολο γκολ. Αρούς και άμυνα πιάστηκαν στον ύπνο στα στημένα της ΑΕΛ και στο τρίτο πανομοιότυπο τρόπο εκτέλεσης φάουλ άφησαν αφύλακτο τον Λαφράνς που εύκολα πέτυχε το 1-1 .

Φυσικά δεν παραγνωρίζει κανείς τις καιρικές συνθήκες που έκαναν πιο δύσκολη την προσπάθεια των παικτών που ήθελαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα ούτε το γεγονός ότι η ομάδα του Λέβι άξιζε τη νίκη και κράτησε το αήττητο της παρόλο που έχασε δυο βαθμούς.

Όσο για τη διαιτησία μπορεί στα τρία γκολ που ακυρώθηκαν να υπήρχε όντως οφσάιντ αλλά στην Ανόρθωση έχουν παράπονα από τον διαιτητή κ. Νικολαίδη για τον τρόπο αντιμετώπισης της ομάδας τους. Ενώ έδινε εύκολα παραβάσεις σε χέρια δικών της παικτών αρνήθηκε να δώσει το χέρι του Αϊρόσα μέσα στην περιοχή και κάποια φάουλ εκτός περιοχής ενώ στην φάση του Σεχού θεωρούν ότι μπορούσε να δοθεί  πέναλτι ωστόσο ο φακός δεν ξεκαθαρίζει αν υπήρχε παράβαση.

Το πιο έντονο παράπονο από την Ανόρθωση είναι στο χειρισμό των πειθαρχικών κανονισμών. Όπως υποστηρίζουν πανεύκολα βλέπουν κάρτες παίκτες της για απλές διαμαρτυρίες και αμφισβητούμενα φάουλ τι στιγμή που οι διαιτητές ανέχονται πολύ πιο έντονες διαμαρτυρίες από αντιπάλους .

Όλα αυτά είναι υποσημειώσεις όμως γιατί η Ανόρθωση βλέπει μπροστά και ο Λέβι άρχισε δουλειά για τον αγώνα της Κυριακής με τη Ν. Σαλαμίνα .Εκτός μάχης με κάρτες τέθηκαν Καμαρά και Πράνιτς ενώ παραμένει αμφίβολος ο Σισέ. Ασφαλώς υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις για να καλυφθούν τα κενά απέναντι σε ένα αντίπαλο που καίγεται για βαθμούς και θα χρειαστεί σοβαρή προσπάθεια για να φθάσει στο τρίποντο η Κυρία. Άλλωστε το 1-1 του Α΄ γύρου κτυπά σαν καμπανάκι κινδύνου…

Στόχος της Ανόρθωσης είναι να κάνει το 3X3 στα παιγνίδια με τη Ν. Σαλαμίνα και την Αλκή εντός, και τον Άρη εκτός πριν υποδεχθεί το ΑΠΟΕΛ στις 20 Δεκεμβρίου. Ένας στόχος εφικτός νοουμένου ότι θα βελτιώσει την επιθετική της λειτουργία!