19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:Προβληματισμός για την εικόνα της Εθνικής

Σ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:Προβληματισμός για την εικόνα της Εθνικής

By on 14 Νοεμβρίου, 2017 0 843 Views

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 με έντονο ύφος για την Εθνική ομάδα.

«Είμαστε απογοητευμένοι και προβληματισμένοι από την παρουσία μας ειδικά στο δεύτερο φιλικό με την Αρμενία. Θα κάτσουμε με τους προπονητές να δούμε ποια είναι η δική τους εκτίμηση, όμως επαναλαμβάνω ότι ολόκληρη η ΚΟΠ είναι πολύ απογοητευμένη κυρίως από την προσέγγιση του ματς και η κριτική τους βαραίνει όλους και παίκτες και προπονητές και εμένα προσωπικά. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να μην είμαστε μια από τα ίδια» είπε αρχικά.

Τι είναι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο;
«Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε παιχνίδι. Κάνουμε επιλογή παιχνιδιών από πλευράς εμφάνιση και αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανείς φορώντας το εθνόσημο στο στήθος. Δεν μιλώ μόνο για τα φιλικά αλλά και σε επίσημους αγώνες. Δεν είναι αποδεκτό πλέον η Εθνική ομάδα να είναι μίζερη. Αντιπροσωπεύουμε την πατρίδα μας και όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε ανάλογα όταν φοράμε την φανέλα της Εθνικής. Είναι μήνυμα προς όλους και προς προπονητές και προς παίκτες. Η διοίκηση της ΚΟΠ επένδυσε πολύ στην αναβάθμιση, στο να δώσει ενθουσιασμό, να καλύψει κάποιες αδυναμίες και δυστυχώς δεν ανταποκρινόμαστε. Η εθνική ανδρών είναι βιομηχανία αποτελεσμάτων και πρέπει να βρεθεί τρόπος να κερδίζονται οι αγώνες. Το πάθος, η διάθεση και η μαχητικότητα πρέπει να μπουν στην προσπάθεια των παικτών μας. Είναι μέρος της κουλτούρας μα να λείπουν αυτά, είναι κοινωνικό το πρόβλημα. Η κριτική είναι η ελάχιστη για Εθνικό επίπεδο. Δεν είναι αποδεκτό όταν παίζει η Εθνική Ανδρών να υπάρχουν δικαιολογίες»

Θεωρείτε ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν περισσότερα σε συλλογικό επίπεδο παρά σε εθνικό επίπεδο;
«Μας ανησυχεί και αυτό. Είναι προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα και η κριτική που κάνω. Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε παρουσία της Εθνικής μίζερη. Δεν λέω να κερδίζουν όλα τα ματς αλλά να μας δείχνουν ότι μπαίνουν στο γήπεδο και τα δίνουν όλα. Το κλίμα είναι πολύ καλό αλλά δεν είναι αρκετό. Πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, οι απαιτήσεις είναι για αυτά που βλέπουμε στο γήπεδο».

Τι πρέπει να αλλάξουμε για να μην είμαστε μια από τα ίδια;
«Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Θα γίνει μια συζήτηση στην ΚΟΠ η οποία ψάχνεται, δεν μένει απαθής. Από την μια λέμε ότι είναι λίγος ο χρόνος που παίρνουν στην α΄ κατηγορία και από την άλλη να βρούμε τρόπο ο Κύπριος παίκτης να γίνει πιο επαγγελματίας και πιο ανταγωνιστικός. Αρχίσαμε από τις μικρές εθνικές ομάδες, χρειάζεται και η πολιτεία να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Υπάρχει ταλέντο αλλά υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη των παικτών. Μετά τα 14 υπάρχει τεράστια διαφορά με τον τρόπο δουλειάς άλλων χωρώ. Πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που δεν κάνουμε για να βγάλουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές».

Για την κριτική…
«Δείτε την κριτική που γίνεται στους Ιταλούς και ρωτώ. Εμείς αγαπάμε λιγότερο την χώρα μας; Η Εθνική ομάδα πρέπει να γίνει η προτεραιότητα όλων μας».