24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024

Ντέρμπι με δίκαιο 1-1το οποίο Χάρηκαν άλλοι

By on 5 Νοεμβρίου, 2017 0 667 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της αγωνιστικής παρόλο που έγινε πολύ καλό παιγνίδι. ΑΕΚ και Απόλλωνας έμειναν στο 1-1 με δίκαιο το αποτέλεσμα που μάλλον το χάρηκαν οι άλλες ομάδες του πρώτου γκρουπ. Προηγήθηκε ο Απόλλωνας με γκολ του Μαγκλίτσα στο 20΄ για να ισοφαρίσει ο Τρισκόφσκι στο 82ο λεπτό.Οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο κσι κρίνεται δίκαιο το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι:

Με φάση για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το παιχνίδι αφού στο 3΄ η μπάλα στρώθηκε στον Αλέφ, το σουτ του οποίου κόντραρε και έφυγε έξω. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν περισσότερο μπάλα με την ΑΕΚ να ανεβάζει σταδιακά την απόδοση της και να έχει δυο προϋποθέσεις με Φλοριάν και Ακοράν. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 20ο λεπτό ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ, με τον Γιάκολις να βρίσκει υπέροχα τον Μαγκλίτσα στο ύψος του πέναλτι και με ιδανικό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πάμπλο. Οι «γαλάζιοι» έλεγχαν τον ρυθμό του ματς που δεν είχε αρκετές φάσεις, ενδεικτικό το ότι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Χέφελ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα σουτ του Γιάκολις που έφυγε λίγο έξω.

Αποφασισμένη να πιέσει για να φθάσει στην ισοφάριση μπήκε η ΑΕΚ στην επανάληψη με τους Χέφελ και Τρισκόφσκι να αγγίζουν την ισοφάριση ενώ ο Απόλλωνας που έψαχνε να κάνει τη ζημιά στη κόντρα, είχε πολύ καλή στιγμή με τον Γιάκολις στο 54΄ αλλά το σουτ του Κροάτη από ευνοϊκή θέση ήταν απελπιστικά άστοχο. Ο Απόλλωνας έδειχνε να διαχειρίζεται το ματς με την ΑΕΚ ωστόσο να εντείνει την πίεση της μετά το 70ο λεπτό και στο 79΄ να έχει εξαιρετική στιγμή με τον Φλοριάν, το κοντινό σουτ του οποίου σταμάτησε στον Βάλε. Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 82΄, η ΑΕΚ λυτρώθηκε με τον Τρισκόφσκι, η κεφαλιά του οποίου ξεγέλασε τον Βάλε και κατέληξε στα δίχτυα. Η ισοφάριση από τους γηπεδούχους έδωσε άγρια ομορφιά στο ματς που μετά και από τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων ολοκληρώθηκε ισόπαλος 1-1.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τέτε, Φλοριάν, Αντωνιάδης, Καταλά, Μοϊσόφ/Γιούστε, Ρομπέρζ, Σακέτι, Άλαν, Ζελάγια (3η).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Νικολάου.

ΒΟΗΘΟΙ: Μιχάλης Σωτηρίου, Παύλος Γεωργίου.

AEK: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα(46΄ Νέλσον), Ακοράν, Τέτε(75΄ Μαλόκου), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Λαμπάν, Φλοριάν.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Άλεξ(77΄ Άλαν), Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Σκέμπρι, Γιούστε, Γιάκολις(63΄ Βασιλείου), Άλεφ, Μάγκλιτσα(66΄ Ζελάγια).