19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΦΟΙΒΟΣ: Ήταν ένας κίνδυνος που διέβλεπα εδώ και καιρό.Χρειάζονται 3 μήνες

ΦΟΙΒΟΣ: Ήταν ένας κίνδυνος που διέβλεπα εδώ και καιρό.Χρειάζονται 3 μήνες

By on 26 Οκτωβρίου, 2017 0 976 Views

Ο Γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM 104.0 για την διακοπή του χθεσινού ντέρμπι στο ΓΣΠ, την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και όλα όσα αφορούν το στάδιο της πρωτεύουσας.

Για την αναβολή του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνας και το αν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο:

«Για εμένα δεν ήταν απρόσμενο. Ήταν ένας κίνδυνος που διέβλεπα εδώ και καιρό. Έχει δυο χρόνια που έχω αυτό τον φόβο. Έχει σημασία και πότε έγινε η βροχόπτωση. Η απορροφητικότητα του γηπέδου έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι διότι τελειώνουν τα πρωταθλήματα για το ΓΣΠ τέλος του Μάιου και πρέπει να ξεκινήσουμε αρχές του Ιούλη για τις υποχρεώσεις των ομάδων στην Ευρώπη, επομένως έχουμε ενάμιση μήνα μάξιμουμ για την επανασπορά του γηπέδου. Το «ξύρισμα» περιλαμβάνει και αφαίρεση της λάσπης η οποία δημιουργείται στη διάρκεια του χρόνου από το πότισμα και το λίπασμα. Αυτή η λάσπη είναι περίπου 4-5 πόντους και πρέπει να αντικατασταθεί με 4-5 πόντους άμμο για να αποκτήσει το γήπεδο την πλήρη απορροφητικότητα του. Τα τελευταία 5-6 χρόνια λόγω του ότι το χρονικό σημείο αυτό είναι λίγο και δεν προλαβαίνει το χόρτο να έτοιμο το Ιουλίου. Αναγκαστικά βάζουμε λιγότερη λάσπη, να βγει πιο εύκολα το χόρτο και να είναι έτοιμο τον Ιούλιο. Αυτό σημαίνει ότι μια μικρή ποσότητα λάσπης παραμένει και αυξάνεται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα σιγά σιγά η απορροφητικότητά του γηπέδου να μειώνεται. Τα τελευταία χρόνια βλέποντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά από βροχές, ήταν φανερό ότι κάποια μέρα θα ερχόταν αυτό το πράγμα να μας έβρισκε. Δηλαδή μια μεγάλη νεροποντή που ήταν και κοντά στην έναρξη του αγώνα, που δεν σου δίνει περιθώριο».

Για το αν έγινε κάτι προληπτικά:

«Χθες τρυπήθηκε δυο φορές το γήπεδο για να είναι έτοιμο. Μπαίνουν μέσα μηχανήματα για να ανοίξουν τρύπες στη λάσπη για να απορροφάτε το νερό και να βγαίνει έξω από το γήπεδο. Έγιναν οι προσπάθειες που έπρεπε να γίνουν. Ο λόγος που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με δεδομένη την μειωμένη απορροφητικότητα είναι και οι συγκυρίες της βροχής».

Για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να είναι έτοιμος ο χλοοτάπητας:

«Χρειάζεται τρεις μήνες για να επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο ο χλοοτάπητάς. Μια φορά κάθε μερικά χρόνια χρειάζονται τρεις μήνες. Κάθε χρόνο έχουμε προβλήματα με την επανασπορά».

Για το αν είναι στις 20:00 το παιχνίδι αν θα μπορούσε να γίνει:

«Ναι πιθανό να μπορούσε να γίνει. Πιστεύω αν ήταν δυο ώρες μετά θα ήταν πιο εύκολο. Ο αγώνας θα μπορούσε να γίνει κατά την γνώμη μου».

Για το πως θα αντιμετωπιστεί:

«Πρέπει να μιλήσουμε με τις ομάδες να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο:

«Αν γίνει κάτι παρόμοιο με έντονα καιρικά φαινόμενα, ίσως να το ξαναζήσουμε αυτό».