19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το θηρίο την λύτρωσε πάλι και απέδρασε από το Δασάκι η Κυρία με νίκη

Το θηρίο την λύτρωσε πάλι και απέδρασε από το Δασάκι η Κυρία με νίκη

By on 21 Οκτωβρίου, 2017 0 850 Views

O Γκόρντον Σϊλντενφελντ ήταν αυτός που λύτρωσε πάλι την Ανόρθωση αφού με γκολ στο 84΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με το οποίο η «Κυρία» επικράτησε του Εθνικού Άχνας και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Δασάκι». Το σκορ άνοιξε ο Παλάνκα με κεφαλιά για να ισοφαρίσει με σπάνιας ομορφιάς γκολ ο Κιπιάνι ο οποίος επιτέθηκε με θράσος και εξέθεσε όλη την άμυνα της Ανόρθωσης και με πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω απο τα πόδια του Αρούς (φέρει και αυτός ευθύνη) ισοφαρίζοντας προσωρινά.

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος αλλά και την ουσία, μιας και στο 33ο λεπτό βρήκε δίχτυα με τον Παλάνκα, έπειτα από κεφαλιά του Ισπανού μετά από σέντρα του Οικονομίδη. Οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν επιθέσεις είτε από τον άξονα (Ράγιος), είτε από τα άκρα (Αράζ, Παλάνκα) με αποτέλεσμα η άμυνα του Πρότζεκ να περνάει δύσκολα, ιδιαίτερα στο 35΄ όταν ο Παλάνκα επιχείρησε νέο σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν με τη σειρά τους γρήγορες αντεπιθέσεις και στο 38΄ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιλουρίτζε, ο οποίος μετά από γύρισμα στου Κιπιάνι και σε κοντινή θέση, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Με περισσότερες απαιτήσεις μπήκες στην επανάληψη ο Εθνικός ο οποίος απείλησε την εστία του Αρούς με τους Ρόκατς, Κιπιάνι και Κυπριανού, χωρίς όμως να κάνει κάτι το ουσιαστικό. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πρότζεκ σταμάτησε δυο φορές τον Άλβες που βρέθηκε στην περιοχή, με την Ανόρθωση να ανεβάζει στροφές και να ψάχνει για ένα δεύτερο γκολ. Με την συμπλήρωσε 72 λεπτών αγώνα τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν, όταν ο Κιπιάνι πήρε τη μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και νίκησε και τον Αρούς, για να ισοφαρίσει. Το τρομερό γκολ του Κιπιάνι έδωσε άγρια ομορφιά στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης. Στο 83΄ ο Ράγιος έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στη γραμμή και στο επόμενο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Ράγιος και λανθασμένη έξοδο του Πρότζεκ, ο Σίντενφλεντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να λυτρώσει την Ανόρθωση που έφυγε με τρεις πολύτιμους βαθμούς από μια πολύ δύσκολη έδρα και παραμένει στην κορυφή όπου καλοκάθησε’

Κίτρινες: Φιλίποφ/ Πράνιτς, Γκάντσεφ.

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας

Βοηθοί: Χαραλ. Χαραλάμπους, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Εθνικός: Πρότζεκ, Ρόκατς, Κιπιάνι, Ιλουρίτζε, Ενέσκου(63΄ Μούσιτς), Κυπριανού(83΄ Στόιτσεφ), Σικάρσκι(90΄ Χαραλάμπους), Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Αρέστη, Ντόβπνια.

Ανόρθωση: Αρούς, Ντουγκλάο, Σίλνενφελντ, Πράνιτς, Μπανταλόφσκι, Οικονομίδης(76΄ Γκάντσεφ), Βίκτορ, Ράγιος, Αράζ(71΄ Καρλίτος), Παλάνκα(76΄ Καμαρά), Άλβες.