19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΣΠ:Μας εξοργίζει η στάση των σωματείων για τους Κύπριους

ΠΑΣΠ:Μας εξοργίζει η στάση των σωματείων για τους Κύπριους

By on 19 Οκτωβρίου, 2017 0 646 Views

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το πολύκροτο θέμα με τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και το αίτημα των σωματείων να καταργηθεί ο κανονισμός με την υποχρεωτική συμμετοχή δύο Κύπριων στην 11αδα των ομάδων.

«Είχαμε πέντε από τις δέκα πρώτες ομάδες στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν μη γηγενής ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για τεράστια ποσοστά χρόνου μη συμμετοχής γηγενών. Όταν γίνεται αύξηση από πέρσι από 65% στο 82% και όταν ανεβαίνει και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας και οι ομάδες μας χρησιμοποιούν το ίδιο ρόστερ είναι αριθμοί ανησυχητικοί» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το ότι ζήτησαν τα σωματεία να καταργηθεί ο κανονισμός με τους Κύπριους, αυτό μας εξοργίζει. Κάποιοι πρέπει να βγουν και να πουν στον κόσμο και να πουν ότι εμείς δεν μπορούμε ούτε καν το 17% να χρησιμοποιούν παίκτες από τις Ακαδημίες και να μην φέρνεται τα παιδιά στις Ακαδημίες. Άρα να τους πουν ότι τους κοροϊδεύουν και παίρνουν τα λεφτά τους αυτών που στέλνουν τα παιδιά στις Ακαδημίες αφού δεν μπορούν να ετοιμάσουν ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Πολυδιαφημίζουν όλοι αυτοί τις Ακαδημίες του και έρχονται μετά να πουν ότι δεν είμαστε άξιοι να χρησιμοποιούμε ούτε καν δύο Κύπριους ποδοσφαιριστές».

Για την πρόταση του ΠΑΣΠ να αυξηθεί το πρόστιμο σε 2.500 ευρώ και να γίνει αναγκαστική η χρησιμοποιήσει τριών ποδοσφαιριστών στην 11αδα… πως θα περάσει αυτή από την στιγμή που θέλουν να καταργηθεί ο υφιστάμενος κανονισμός…
«Υπάρχουν και άλλες προτάσεις. Ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστών να μένουν ελεύθεροι αν δεν παίζουν. Από την στιγμή που η ομάδα θεωρεί ότι δεν είναι άξιος να παίζει να μην ζητούν δικαιώματα εκπαίδευσης. Από κει και πέρα αλλάζουν οι κανονισμοί που αφορούν τους ανηλίκους που μετά τα 15 τους χρόνια θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα και όχι να τον υποχρεώνει το σωματείο να υπογράψει αλλά να διαλέγει που θέλει να πάει. Όταν τους δίνουν 150 και 200 ευρώ τότε γιατί ζητούν από τον Κύπριο να πηγαίνει μια ώρα πριν την προπόνηση και να μένει και μετά να δουλεύει. Θα πρέπει να φύγει για να πάει να δουλέψει αλλού».