23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δεν άντεξε ο Απόλλωνας στην Ιταλία.Ανώτερη η Αταλάντα κέρδισε 3-1

Δεν άντεξε ο Απόλλωνας στην Ιταλία.Ανώτερη η Αταλάντα κέρδισε 3-1

By on 19 Οκτωβρίου, 2017 0 590 Views

Η Αταλάντα ήταν ανώτερη και άσκησε έντονη πίεση στον Απόλλωνα και δεν του έδωσε δικαίωμα στον να ελπίζει για κέρδος στην Ιταλία, ούτε όταν ο Σκέμπρι στο 59΄ ισοφάρισε το γκολ του Ίλισιτς στο 12΄. Οι Ιταλοί με δυο γκολ σε εφτά λεπτά (64΄ Πετάνια, 66΄ Φρέουλερ) καθάρισαν το ματς και έφθασαν στη νίκη.Ο Βάλε ήταν ο βασικός συντελεστής που κρατούσε τον Απόλλωνα στο παιγνίδι και αν απέφευγε την λανθασμένη έξοδο -μη έξοδο στο δεύτερο γκολ των Ιταλών ίσως να ήταν διαφορετικά τα δεδομένα ωστόσο στο σύνολο του αγώνα η Αταλάντα ήταν σαφώς καλύτερη και κέρδισε δίκαια χάρη στην διαφορά επιπέδου που έχει σαν ομάδα

Το παιχνίδι:

Η Αταλάντα έβαλε πίεση στον Απόλλωνα από την αρχή του παιχνιδιού και στο πεντάλεπτο είχε ήδη δυο τελικές με τους Γκόμες και Ίλισιτς. Οι «γαλάζιοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και στο 12΄ ήρθε το γκολ για την Αταλάντα με τον Σπινατσόλα να κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά και να δίνει στον Ίλισιτς ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάλε. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα σταμάτησε τον Φρούλερ δυο λεπτά αργότερα ενώ στο 17΄ το σουτ του Πετάνια κόντραρε στον Πιτιάν. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τον Απόλλωνα να υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι, αφού είχε την πρώτη του φάση στο 39΄ με ένα σουτ του Ζάντερ που πέρασε λίγο έξω. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους με τον Βάλε να σταματάει ένα καλό σουτ του Φρούλερ.

Ίδιο το σκηνικό και στην επανάληψη με την Αταλάντα να πιέζει για δεύτερο γκολ και τον Βάλε να σώζει την ομάδα του στο 46΄ και 50΄ από τις προσπάθειες των Γκόμες και Ίλισιτς και στο 58’ το σουτ του Σπινατσόλα. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Απόλλωνας βρήκε τον δρόμο με τα δίχτυα με κεφαλιά του Σκέμπρι, έπειτα από μπαλιά του Γιάκολις. Η χαρά της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή δεν κράτησε για πολύ αφού οι Ιταλοί αντέδρασαν άμεσα και μέσα σε εφτά λεπτά. Αρχικά στο 64΄ ο Πετάνια έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αταλάντα με κεφαλιά και δυο λεπτά αργότερα ο Φρούλερ έπειτα από υποδειγματική συνεργασία έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του ενώ η Αταλάντα είχε και δοκάρι πριν το 2-1. Διαδικαστικού χαρακτήρα τα λεπτά που ακολούθησαν με την Αταλάντα να διαχειρίζεται με άνεση το υπέρ της προβάδισμα και να φθάνει στη νίκη.

Κίτρινες: Γκόμες, Πετάνια, Μασιέλο, Καλντάρα/Σακέτι, Άλαν.

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ

Βοηθοί: Μάρτιν Μαγκαρίτοφ, Μάρτιν Βένεφ

Αταλάντα: Μπερίσα, Κριστάντε(70΄ Ρουν), Μασιέλο, Παλομίνο, Γκόμες(80΄ Κούτριτς), Φρέουλερ, Καλντάρα, Πετάνια, Χάτεμπουρ, Σπινατσόλα, Ίλισιτς(85΄ Κορνίλιους)

Απόλλωνας: Βάλε, Σακέτι, Άλαν(56΄ Ντα Σίλβα), Πέδρο, Σαντάνα, Σκέμπρι(81΄ Σαρδινέρο), Γιούστε, Πιτιάν, Γιάκολις, Άλεφ, Μαγκλίτσα(56΄ Ζελάγια)