26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση με Ρέικβαρτ θα επιδιώξει η Ανόρθωση

By on 16 Οκτωβρίου, 2017 0 791 Views

Για όλα όσα αφορούν την Ανόρθωση και τον απόηχο που άφησε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, τοποθετήθηκε στη ραδιοφωνική συχνότητα του Supersport FM, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή.

Για την ενημέρωση για την αποβολή του Σιβού…
«Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση αλλά από αυτά που έχουμε ακούσει. Έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα το συμβάν και έφερε ένταση. Ο παίκτης λέει ότι δεν έκανε κάποια κίνηση απλά υπήρξε ένταση γιατί κάποιος ποδοσφαιριστής του πάγκου πήρε την μπάλα και δεν του την έδινε. Έχουμε και ενημέρωση ότι κατά την διάρκεια του αγώνα υπήρχαν γιουχαΐσματα εναντίον του Σιβού. Σε μια συζήτηση με το διαιτητή μας είπε ότι είχε πρόθεση ο παίκτης μας να λακτίσει αντίπαλο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε κάτι εκεί για να δικαιολογεί κόκκινη κάρτα γνωρίζοντας πως είναι εκεί ο πάγκος».

Για την διαιτησία…
«Με τον ορισμό του Τράττου εκφράσαμε προβληματισμό και είπαμε ότι υπάρχει προϊστορία που δημιουργεί εντάσεις και αυτοί που τους ορίζουν πρέπει να λαμβάνουν υπόψη κάποια πράγματα. Από μόνο του αυτό έφερε ένταση από το ξεκίνημα. Δεν ξέρω γιατί επέμενε ο κ. Ρέικβαρτ να ορίσει αυτό τον διαιτητή ενώ υπάρχουν και άλλοι καλοί διαιτητές. Είναι στο εξωτερικό ο κ. Ρέικβαρτ και δεν ξέρει τι γίνεται με την διαιτησία και προβαίνει σε κινήσεις λανθασμένες. Στην συζήτηση για τον διορισμό του ίσως η μόνη ομάδα που εξέφρασε την αντίθεση της ήταν η Ανόρθωση. Είχαμε εκφράσει πριν κάποιες εβδομάδες κάποιους προβληματισμούς για τους ορισμούς και το πώς γίνεται η αξιολόγηση των αγώνων. Τώρα οδηγούμαστε σε κάποια άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε με την ΚΟΠ και τον πρόεδρο. Θα μιλήσουμε όχι με κλαψουρίσματα αλλά με τρόπο για να καταλάβουν όλοι ότι τις απόψεις των μεγάλων σωματείων πρέπει να τις λαμβάνουν υπόψην. Να είναι σίγουροι όλοι ότι υπάρχει τρόπος και θέληση για να βρεθούν λύσεις. Θα ζητήσουμε συνάντηση με το κ. Ρέικβαρτ για να θέσουμε θέσεις»

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα…
«Όλοι ξέραμε πριν το παιχνίδι ότι είναι ένα ντέρμπι. Είναι ένας αντίπαλος με τον οποίο θα πάμε μαζί μέχρι τέλους και έπρεπε να ήμασταν προσεκτικοί. Άρχισε καλά για εμάς το παιχνίδι και μέχρι το λάθος που έφερε το γκολ του Απόλλωνα ελέγχαμε το παιχνίδι. Με την κόκκινη άλλαξαν τα δεδομένα και οι τακτικές και κρίνοντας από τον βαθμό δυσκολίας από εκείνη την στιγμή όλοι πήραν άριστα και παίκτες και προπονητές και κόσμος. Μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε χωρίς να πιστεύομε ιδιαίτερα και πήραμε κάτι τοι οποίο αξίζαμε».

Τι σημαίνει το γεγονός ότι η ομάδα αντέδρασε σε δύο ντέρμπι και ισοφάρισε;
«Σημαίνει πολλά. Όταν βρίσκεσαι πίσω σε ένα ντέρμπι καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει κάτι. Εκτός με την ΑΕΚ πιέσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και ισοφαρίσαμε και με τον Απόλλωνα ισοφαρίσαμε με δέκα ποδοσφαιριστές».

Η ομάδα σας είναι στην κορυφή…
«Είναι ωραίο που είμαστε στην κορυφή αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην 7η αγωνιστική. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και ένα, ένα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τον σωστό τρόπο».

Για το θέμα με τις θέσεις στα επίσημα για τον Απόλλωνα…
«Εμείς δώσαμε πέντε θέσεις στο προεδρικό θεωρείο ονομαστικά για άτομα της διοίκησης του Απόλλωνα και 60 θέσεις στην κερκίδα. Αυτό συμφωνούμε κάθε φορά. Εμείς στο Τσίρειο πάμε στην κερκίδα. Δεν μπορούν κάποιες ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και να παίρνουν φουσκωτούς».

Για το θέμα της ταυτοποίησης…
«Θεωρώ ότι ο σημερινός τρόπος είναι ημίμετρο που δεν αποφέρει αποτελέσματα. Υπάρχει νομοθεσία και πρέπει να την δούμε και να την εφαρμόσουμε. Δεν πρέπει να την εφαρμόζουμε κατά βούληση. Είναι τεράστιο κεφάλαιο, δεν θέλει κανείς χουλιγκανισμούς και όποιο μέτρο μπορούσε να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτο. Με τον σημερινό τρόπο δεν λύνεται τίποτα».

Στην συνέλευση της ΚΟΠ ίσως τεθεί θέμα για υποχρεωτική χρήση δύο Κύπριων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα…
«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε σε αυτό. Κάποιες ομάδες θα τις βοηθήσει αλλά κάποιες θα μειονεκτούν και δεν θα είναι σωστό για όλους».