20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΩΝΗΣ:Με 5 τελικές πρέπει να σκοράρουμε για να έχουμε ελπίδες

ΔΩΝΗΣ:Με 5 τελικές πρέπει να σκοράρουμε για να έχουμε ελπίδες

By on 16 Οκτωβρίου, 2017 0 862 Views

Το δικό του μήνυμα ενόψει της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έστειλε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Η Ντόρτμουντ είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στον όμιλο μας. Είναι πολύ γρήγορη ομάδα και βγάζει πολλούς παίκτες μπροστά. Όταν χάνει την μπάλα, οι παίκτες πιέζουν για να την κερδίσουν ξανά. Είναι μια καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στην δική μας λειτουργία».

Για το ότι ακολουθούν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Απόλλωνα, ομάδες που δεν νίκησε πέρσι το ΑΠΟΕΛ…

«Δεν κοιτάω τα μεθεπόμενα παιχνίδια. Προτεραιότητα μου είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Ποτέ δεν λαμβάνω υπόψη μου τη στατιστική. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι στο τέλος να είμαστε πρωταθλητές».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ομπαμεγιάνγκ…

«Να τον κλειδώσουμε στα αποδυτήρια … Σε όλες τις ομάδες στις σύγχρονες άμυνες πρέπει να υπάρχει ομαδική λειτουργία. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές σε όποιο παιχνίδι και να παίξουν βρίσκουν φάσεις. Αυτοί οι παίκτες μπορεί να χρειαστούν μια στιγμή όπως π.χ. ο Κέιν στο μεταξύ μας παιχνίδι. Πρέπει να περιορίσουμε αυτές τις στιγμές».

Για τα στοιχεία που θα πρέπει να βγάλει η ομάδα…

«Αν κάποιος δει βαθμολογικά το ματς κρίνει πάρα πολλά. Είμαστε ρεαλιστές όμως και ξέρουμε από την αρχή πως οι πιθανότητες δεν είναι οι ίδιες ούτε με Ντόρτμουντ ούτε με Τότεναμ. Στο αμυντικό κομμάτι προσαρμοζόμαστε, θα είναι σίγουρα είναι λίγο διαφορετικό βάσει του αντιπάλου. Στο επιθετικό θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν με την Τότεναμ. Υπάρχουν οι δυνατότητες και οι χώροι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε».

Για τους τραυματίες…

«Η κατάσταση μας εδώ και ένα μεγάλο διάστημα είναι περίπλοκη, μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες από τους 7 μεσοεπιθετικούς μας λείπουν οι 5. Ειδικά οι τρεις (Εφραίμ, Σάλαϊ, Μπερτόλιο) από αυτούς έχουν το απρόβλεπτο στοιχείο στο να πάνε στο ένας εναντίων ενός που είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Αυτό στον τρόπο παιχνιδιού μας και στην ανάπτυξη μας δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Ο Καρλάο ο Βούρος και ο Σαλάι έχουν έρθει χωρίς προετοιμασία. Έχουμε παίκτες που έχουν προβλήματα από την αρχή που έχουν έρθει όπως ο Μιλάνοφ. Το θέμα είναι πότε αυτοί οι παίκτες με ένα πρόγραμμα ειδικό, θα μπορούν να επανέλθουν και να είναι χρήσιμοι. Από τα παιδιά που βλέπω αυτή την στιγμή είναι ότι γίνεται ειδικό πρόγραμμα το επόμενο διάστημα, ίσως να είναι και στην αποστολή ο Μιλάνοφ. Ο Λάγο είναι καλά κι είναι θετικό ότι ξαναμπήκε ο Βινίσιους στην αποστολή».

Για το μάθημα που πήρε από την Τότεναμ…

«Το βασικό με τέτοιο αντίπαλο είναι να βάζεις την μπάλα στα δίχτυα. Για να πάρεις αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχεις 15 τελικές και να μην σκοράρεις. Με 5 τελικές πρέπει να σκοράρουμε για να έχουμε ελπίδες».

Για το πλάνο…

«Όταν ετοιμάζουμε πλάνο για ομάδα που δεν είναι Ρεαλ ή Μπαρτσελόνα παίζουμε με περισσότερο θάρρος γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε. Δεν είναι ότι δεν είχαμε σκοπιμότητα με την Τότεναμ απλά αυτοί σκόραραν στην πρώτη στιγμή ενώ εμείς όχι έχοντας περισσότερες ευκαιρίες. Δεν μπορούμε σε τέτοια παιχνίδια να παίξουμε ανοιχτά γιατί έχει ταχύτητα και είναι επικίνδυνη. Στο επιθετικό κομμάτι πιστεύω πως θα τους δημιουργήσουμε προβλήματα».

Αν πήρε πληροφορίες από το γιο του που παίζει στην Στουτγκάρδη…

«Δεν έπαιξε ακόμα με την Ντόρτμουντ. Εγώ του δίνω πληροφορίες για τις γερμανικές ομάδες. Αυτός νοιάζεται περισσότερο να προπονείται και να παίζει. Εμείς οι προπονητές βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο».

Ένα τελευταίο σχόλιο…

«Όταν ξεκινάει μία σεζόν θέλουμε η ομάδα να μπει στους ομίλους γιατί είναι μεγάλος στόχος. Δεν σημαίνει όμως ότι τελειώνει ο στόχος της ομάδας με την είσοδο και τα έσοδα που ήρθαν. Αντιπροσωπεύουμε μια χώρα μια ομάδα. Δεν γίνεται να υποτιμούμε μια τέτοια διοργάνωση. Όταν υπάρχει παιχνίδι Τσάμπιος Λιγκ η επιβάρυνση είναι μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από Γιουρόπα Λιγκ. Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει κόστος, η διαφορά κόπωσης με το Γιουρόπα Λιγκ είναι διαφορά μέρας με νύχτας. Δεν είναι θέμα κινήτρου είναι θέμα αξιοπρέπειας, να το απολαύουμε και να αντιπροσωπεύσουμε σωστά την ομάδα μας».

Ο Πραξιτέλης Βούρος ανέφερε:

«Δεν κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε έτοιμοι σε τέτοιους είδους αγώνες. Σιγά σιγά βγάζουμε στο γήπεδο αυτό που θέλει ο προπονητής».

Για τη δική του παρουσία…

«Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τη δική μου παρουσία. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε τέτοια παιχνίδια και είμαι χαρούμενος που συμβαίνει αυτό».