29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Η Ατλέτικο σταμάτησε την Μπαρτσελόνα

By on 14 Οκτωβρίου, 2017 0 817 Views

Η Ατλέτικο της έβαλε το πρώτο φρένο, άγγιξε τη νίκη, αλλά η Μπαρτσελόνα έσωσε το βαθμό (1-1), δίχως όμως να μπορέσει να ισοφαρίσει το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας της στη La Liga.

Στόχος ήταν η όγδοη σερί νίκη. Να ισοφαρίσει τη σούπερ επίδοση του 2013-’14, την κορυφαία της ιστορίας της. Το εμπόδιο όμως το πιο υψηλό ως τώρα. Στο πρώτο μεγάλο ματς στο «Wanda Metropolitano», η Ατλέτικο δεν ήταν διατεθειμένη να την αφήσει να περάσει. Η Μπαρτσελόνα δεινοπάθησε, βρέθηκε να κυνηγάει, αλλά τελικά έσωσε το βαθμό και με το 1-1 παραμένει αήττητη στο ούτως ή άλλως δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα της στη La Liga.

Κάπως έτσι, διατηρήθηκαν δύο ιδιαίτερες παραδόσεις. Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε για 15ο παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα σε αγώνα πρωταθλήματος και ο Βαλβέρδε δίχως νίκη επί του Σιμεόνε σε 10 αναμετρήσεις!

Το πλάνο του Τσόλο ήταν απλό. Ένα γρήγορο γκολ και μετά… ταμπούρωμα. Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν με γκάζια στην αναμέτρηση και αιφνιδίασαν απόλυτα τους Καταλανούς.

Ο Τερ-Στένγκεν είπε όχι στον Γκριεζμάν σε δύο περιπτώσεις (8’, 9’), όμως η επιθετικότητα της Ατλέτικο δικαιώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν μετά από έξοχο συνδυασμό ο Σαούλ με τέλειο φαλτσαριστό σουτ βρήκε πλαϊνό δίχτυ για το 1-0.

Το πρώτο μέρος βγήκε χωρίς καθαρή ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα, όμως στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, αφού το νέο γήπεδο της Ατλέτικο… κατηφόρισε για τα καλά.

Ο Όμπλακ αρνήθηκε για πρώτη φορά το 1-1 σε σουτ του Λουίς Σουάρες (55’), ενώ στην επόμενη φάση ο Μέσι είχε φαρμακερό φάουλ στο δοκάρι. Ο Ματέου Λαόθ αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Σάβιτς (61’), όμως μετά από τις δύο αλλαγές του Βαλβέρδε (Ντεουλοφέου, Σέρζι Ρομπέρτο) η πλάστιγγα έγειρα για τα καλά.

Ο Μέσι έχασε ακόμα δύο κλασικές ευκαιρίες (65’, 71’), ο Όμπλακ έβγαλε νέο τετ-α-τετ του Λουίς Σουάρες (80’), όμως η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε 8 λεπτά πριν το τέλος, όταν ο Σέρζι Ρομπέρτο με τέλεια σέντρα βρήκε το κεφάλι του Λουίς Σουάρες, ο οποίος αυτή τη φορά δεν χαρίστηκε (82’, 1-1).

Οι Καταλανοί έψαξαν το απόλυτο κόλπο τίτλου με το 1-2, το οποίο λίγο έλειψε να έρθει, με τον Λουίς Σουάρες να χάνει για ελάχιστα εκατοστά την ευκαιρία για το colpo grosso (88’) και τον Όμπλακ να νικά τον Μέσι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σε φάουλ από ιδανική θέση.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (84′ Τόρες), Σαούλ, Κόκε, Κορέα (58′ Γκαϊτάν), Καράσκο (73′ Τομάς), Γκριεζμάν

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (61′ Σέρζι Ρομπέρτο), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (79′ Παουλίνιο), Αντρέ Γκόμες, Ινιέστα (61′ Ντεουλοφέου), Μέσι, Λουίς Σουάρες.