26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τρελή απόφαση της ομοσπονδίας της Κροατίας στο παρά 5 του αγώνα στην Ουκρανία

Τρελή απόφαση της ομοσπονδίας της Κροατίας στο παρά 5 του αγώνα στην Ουκρανία

By on 8 Οκτωβρίου, 2017 0 1245 Views

Ο Τσάτσιτς και οι παίκτες του λογάριαζαν χωρίς την… Ομοσπονδία της Κροατίας, ο πρώτος απολύθηκε και οι διεθνείς πάνε στο Κίεβο χωρίς ψυχολογία!

«Η κατάσταση είναι καταστροφική! Ξεκινήσαμε με τον Τσάτσιτς, όλα ήταν καλά και τώρα τα πετάμε στα σκουπίδια! Έχουμε ακόμα πιθανότητες, αλλά είναι απαράδεκτο να δυσκολευόμαστε σε ματς με το Κόσοβο και τη Φινλανδία ενώ θα τις νικούσαμε άνετα πριν από καιρό…» ήταν το ξέσπασμα του Λούκα Μόντριτς αμέσως μετά την απόφαση σοκ της Ομοσπονδίας! Ναι, δυο ημέρες πριν το τεράστιο ραντεβού με την Ουκρανία που θα κρίνει και το αν η Κροατία θα πάει στα μπαράζ ή όχι (υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες και για πρωτιά), οι ιθύνοντες αποφάσισαν την απόλυση του έμπειρου κόουτς! Η Χρβάτσκα έβγαλε μόνη τα μάτια της, αφού παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στην Φινλανδία, με συνέπεια να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Ποιος όμως θα περίμενε αυτές τις εξελίξεις;

Οι παίκτες πάντως περισσότερο αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της Ομοσπονδίας, παρά από τις διαδοχικές τους άσχημες εμφανίσεις. Αλλωστε, οι σχέσεις με τον Τσάτσιτς ήταν εξαιρετικές, υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και τα αποδυτήρια… πάγωσαν στο άκουσμα των εξελίξεων! Η Ομοσπονδία από την πλευρά της ήθελε με την αλλαγή προπονητή να «ξυπνήσει» τους παίκτες, όπως έγινε και στα προκριματικά του Μουντιάλ για το 2014. Ο Στίματς δεν είχε φέρει την απευθείας πρόκριση, απολύθηκε και ο Κόβατς επικρατώντας της Ισλανδίας στα πλέι οφ έστειλε την ομάδα του στη Βραζιλία! Η επιλογή πάντως… προβληματίζει.

Ο 50χρονος, Ντάλιτς όμως δεν έχει την εμπειρία, αφού έχει περάσει από ομάδες όπως οι Ριέκα, Ντιναμό Τιράνων, Αλ Χιλάλ, έχει βρεθεί στην κ-21 της Κροατίας από το 2006 έως και το 2011, ενώ, τελευταία του δουλειά, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, ήταν στην Αλ Αΐν. Βέβαια, όπως αναφέρουν οι… κακές γλώσσες στην Κροατία, ο νέος κόουτς, είναι στενός φίλος του Μάμιτς και ο άνθρωπος που έδωσε δουλειά στα Εμιράτα στον αδελφό του ισχυρού άνδρα του Κροατικού ποδοσφαίρου. Υποψήφιος ήταν και ο Ματίας Κεκ της Ριέκα, έμπειρος, με εξαιρετικό βιογραφικό. Ηταν και ο εκλεκτός των φιλάθλων, του Τύπου, παλιών προπονητών, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό…

«Η κατάσταση στην Ομοσπονδία είναι τοξική και οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν με αυτοπεποίθηση» είναι το συμπέρασμα μερίδας του Τύπου, που έριξαν ευθύνες στους παίκτες και όχι τόσο στον Τσάτσιτς. «Λυπάμαι αλλά ήξερα ότι ήταν θέμα ημερών. Ούτε ο… Μάμιτς δεν μπορούσε να τον σώσει. Κάποιοι προπονητές στην Εθνική άργησαν να φύγουν και άλλοι έφυγαν πιο νωρίς. Ο Μάμιτς όμως ακόμα και σήμερα κατηγορείται πως δεν ξέρει καλά το ποδόσφαιρο και ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από έναν άνθρωπο που διοικεί με γνώμονα το προσωπικό του όφελος και τον εγωισμό που τον διακατέχει» τονίζει μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ποδοσφαίρου της χώρας, ο Ζλάτκο Κράνιτσαρ.

«Η ομάδα αποδυναμώνεται και σκεφτείτε την ψυχολογία των παικτών. Ακόμα και για τον Μουρίνιο θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, πόσο μάλλον για τομν Ντάλιτς» πρόσθεσε ο Κόβατς που ξέρει καλά τις… τρελές αποφάσεις της Ομοσπονδίας! Η Κροατία πάει στην Ουκρανία για δυο αποτελέσματα, αλλά με αυτή την ψυχολογία χάνει το σχετικό προβάδισμα!