19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τους ξαναταπείνωσε η Εθνική Ελπίδων.Μεγάλη νίκη επι της Τουρκίας

Τους ξαναταπείνωσε η Εθνική Ελπίδων.Μεγάλη νίκη επι της Τουρκίας

By on 5 Οκτωβρίου, 2017 0 1078 Views

Η Εθνική Ελπίδων πέτυχε περηφανή νίκη 2-1κόντρα στην Τουρκία στην Λάρνακα με γκολ των Καρό και Σωτηρίου στο β’ ημίχρονο ανατρέποντας το άδικο 0-1του Α’ ημιχρόνου.
Η Εθνική Ελπίδων πανάξια νίκησε 2-1 την Τουρκία με ανατροπή και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου μας

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα μας με την εξαιρετική της παρουσία πανάξια έφτασε στην ανατροπή που την ανεβάζει στους έξι βαθμούς στον όμιλο. Μια νίκη που αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας που έγινε από όλους.

Ο απογευματινός αγώνας στο Στάδιο ΑΕΚ Αρένα παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον και στο τέλος οι διεθνείς μας και η τεχνική ηγεσία δικαιολογημένα γνώρισαν την αποθέωση για την πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η ομάδα μας σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα είχε το πάνω χέρι και πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες παρουσίες της σε επίσημο παιχνίδι.

Όλα τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν πολλές δυνάμεις για να έρθει η μεγάλη ανατροπή που δημιουργεί σπουδαίες προοπτικές για την ομάδα μας στον όμιλο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να απειληθεί, δυστυχώς όμως βρεθήκαμε πίσω στο σκορ λίγα λεπτά πριν από την λήξη του.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 41’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Orkan Çinar.

Στην καλύτερη μας στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, στο 30ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπόλιαριτς η μπάλα κτύπησε σε αντίπαλο και έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Τουρκίας.

Γενικά στο πρώτο ημίχρονο δεν έγιναν επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ανατροπή και σπουδαία νίκη
Οι διεθνείς μας από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μπήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα και το πείσμα τους επιβραβεύτηκε σχετικά νωρίς.

Στο 53ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Σπόλιαριτς ο αρχηγός Καρό, καλά τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 58′ εκτέλεση φάουλ κοντά στη σημείο του κόρνερ από τον Φράγκου και ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 για την Εθνική μας.

Στο 63’ σπουδαία απόκρουση από τον Ανδρέα Χριστοδούλου, προσπάθησαν να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι με το σε βάρος τους σκορ χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Οι διεθνείς μας στις αντεπιθέσεις τους ήταν επικίνδυνοι και στο 84΄ο Πίττας έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Α. Χριστοδούλου, Καρό, Γουϊλερ, Σπόλιαριτς (76’ Λ. Κυριάκου), Κ. Παναγή, Ματθαίου (65’ Μ. Ηλία), Πίττα, Φράγκου (68’ Γ. Χριστοδούλου), Κούσουλο, Αρτυματά, Κ. Σωτηρίου.