ΔΙΕΘΝΗ
Like

Σε τρεις χώρες το 2030 το Μουντιάλ

5 Οκτωβρίου, 2017
703 Views
0 Comments
Σε τρεις χώρες το 2030 το Μουντιάλ

Έναν αιώνα μετά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ουρουγουάη θέλει να φιλοξενήσει ξανά τη διοργάνωση έχοντας πλέον και δύο ισχυρούς “συμπαίκτες”: Αργεντινή και Παραγουάη.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και… ξαναγράφεται! Αυτό τουλάχιστον θέλει η Ουρουγουάη καθώς 100 ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο Μουντιάλ που έγινε στα μέρη της, θέλει να φιλοξενήσει εκ νέου τη σπουδαία διοργάνωση, έχοντας αυτή τη φορά τη “συνδρομή” της Αργεντινής και της Παραγουάης.

Οι τρεις αυτές χώρες κατέθεσαν από κοινού υποψηφιότητα, με την πρόταση να γίνεται μάλιστα από τους προέδρους των τριών χωρών, τον Αργεντινό Μαουρίσιο Μάκρι, τον Ουρουγουανό Ταμπαρέ Βάσκες και τον Παραγουανό Οράσιο Κάρτες, στο πλαίσιο επίσημης συνάντησης που είχαν με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με το πλάνο που γνωστοποίησαν στον ισχυρό άνδρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η Αργεντινή θα θέσει στη διάθεση της FIFA οκτώ στάδια, ενώ από την πλευρά τους Ουρουγουάη και Παραγουάη θα “προσφέρουν” από δύο στάδια η κάθε μία χώρα.

“Είμαι ευτυχισμένος, είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ, είμαι πολύ συγκινημένος από το γεγονός πως βρίσκομαι σε μία χώρα και μία πόλη που έχει γράψει πολλές από τις πιο μυθικές σελίδες του ποδοσφαίρου”, δήλωσε ο Ινφαντίνο από το Μπουένος Άιρες που συναντήθηκε με τους τρεις προέδρους.

Comments are closed.