Like

Σε όλο τον κόσμο η ίδια αντίληψη για τους διαιτητές.Συνέντευξη του αρχιδιαιτητή Περέιρα

30 Σεπτεμβρίου, 2017
683 Views
0 Comments
Σε όλο τον κόσμο η ίδια αντίληψη για τους διαιτητές.Συνέντευξη του αρχιδιαιτητή Περέιρα

Ο αρχιδιαιτητής της super league της Ελλάδας Βίτορ Μάνουελ Μέλο Περέιρα κάλυψε τους διαιτητές για τα λάθη τους, ενώ δεσμεύτηκε για την ανεξαρτησία και αμεροληψία της ΚΕΔ.

Η συνέντευξη του αρχιδιαιτητή Βίτορ Μάνουελ Μέλο Περέιρα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

Τι πρέπει να γίνει ώστε οι φίλαθλοι να πεισθούν πως τα λάθη είναι ανθρώπινα;

«Καταρχάς χρειάζεται υπομονή από όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο. Μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα και με σχέσεις αρμονικές, έχοντας κοινό στόχο την αναγέννηση της διαιτησίας, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση σταθερότητας που είναι απαραίτητη στον τομέα της διαιτησίας. Κάνοντας το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή δεσμεύομαι για την ανεξαρτησία και αμεροληψία της ΚΕΔ και των αποφάσεων που λαμβάνονται. Αλλά για να κάνουμε όλα τα βήματα που απαιτούνται για την αναγέννηση της διαιτησίας χρειάζεται να νιώθουμε και να έχουμε τη βοήθεια, την υποστήριξη και την κατανόηση όλων».

To VAR θα βελτιώσει την εικόνα του πρωταθλήματος;

«Κάθε τεχνολογικό μέσο μπορεί να βοηθήσει. Η διαιτησία παγκοσμίως έχει αποδείξει ότι προσαρμόζεται στα δεδομένα της νέας εποχής χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Είτε αυτό είναι το VAR, είτε η τεχνολογία γραμμής, είτε η ενδοσυνεννόηση, τα περιβραχιόνια για τους βοηθούς διαιτητές και αρκετά άλλα. Όμως, η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να δώσει τη λύση στα πάντα. Χρειάζεται, όπως προανέφερα, σκληρή προπόνηση, επιμονή και υπομονή,ομή και καλή εκπαίδευση για να ανέβουν επίπεδο οι διαιτητές».

Πιστεύετε πως η διαιτησία μπορεί να κρίνει τον τίτλο σε ένα πρωτάθλημα;

«Άποψη μου είναι πως ύστερα από έναν αγωνιστικό μαραθώνιο 30 αγωνιστικών όποιος και αν κατακτά το πρωτάθλημα είναι αυτός που το αξίζει».

Για όλα τα κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου υπεύθυνοι είναι οι διαιτητές;

«Αυτή η αντίληψη είναι πιο βολική για όλους. Εχει διαφορά να λέμε ότι οι διαιτητές κάνουν λάθη – άλλωστε πόσοι από όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο δεν κάνουν;- και άλλο να χρησιμοποιούνται για άλλοθι».

Οι Ελληνες διαιτητές είναι τόσο κακοί όσο πιστεύουμε στην Ελλάδα;

«Αυτό δεν είναι ελληνικό προνόμιο. Είναι παγκόσμιο! Σε όλες τις χώρες του πλανήτη πιστεύουν και λένε διαρκώς ότι έχουν τους χειρότερους διαιτητές. Κάτι που ασφαλώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Εχετε διαπιστώσει αν οι Ελληνες διαιτητές επηρεάζονται από τις μεγάλες ομάδες;

«Δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως κανένας διαιτητής δεν επηρεάζεται και δεν θα επηρεάζεται ούτε στο μέλλον από οποιαδήποτε ομάδα. Ταυτόχρονα είναι και δική μας ευθύνη να προετοιμάζουμε τους διαιτητές να μην υποκύπτουν ή επηρεάζονται σε πιθανές τέτοιες πιέσεις. Και εννοείται ότι και η Κεντρική Επιτροπής Διαιτησίας πρέπει και θα είναι ανεξάρτητη και αμερόληπτη».

Εχετε σκεφτεί να προτείνετε ξένους διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Μια τέτοια απόφαση εκ μέρους μου θα ήταν σαν να έστελνα σε όλους τους διαιτητές μήνυμα ότι τους θεωρώ ακατάλληλους. Συνεπώς, αν πίστευα κάτι τέτοιο, δεν θα αναλάμβανα τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι Έλληνες διαιτητές θα είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις και προκλήσεις όλων των αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων».

Είπατε ότι υπάρχουν στοιχεία στην ΟΥΕΦΑ πως το 75% των αγώνων της Football League είναι χειραγωγημένα; Πως μπορεί να αποδειχθεί αυτό; Είναι σωστό να υπάρχουν υποψίες για παιχνίδια όταν δεν μπορούν να αποδειχθούν;

«Όπως δήλωσα και δημόσια δεν είπα ότι το 75% των αγώνων της Football League είναι χειραγωγημένοι, αλλά ότι το 75% είναι υπό διερεύνηση βάσει των όσων αναφέρονται σε εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ. Η αναφορά αυτή δεν σημαίνει πως αποδέχομαι πως είναι χειραγωγημένοι. Το αν κάποιοι αγώνες είναι ή όχι χειραγωγημένοι είναι δουλειά των δικαστικών Αρχών να το βρουν. Αυτό που έχω πει ήδη και επαναλαμβάνω δοθείσης της ευκαιρίας είναι πως δεν θέλουμε, σε καμία περίπτωση, να δούμε σε τέτοιες υποθέσεις αναμεμειγμένους διαιτητές».

Comments are closed.