20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Με καρδιά Απόλλωνα ,άθλος στο Λίβερπουλ(2-2)

By on 28 Σεπτεμβρίου, 2017 0 982 Views


Πραγματικός άθλος για τον Απόλλωνα που με γκολ των Σαρδινέρο και Γιούστε πήρε ισοπαλία 2-2 απο την Έβερτον ,ισοφαρίζοντας στο 88΄όταν αγωνίζετο με 10 παίκτες .
Ο Γιούστε ήταν ο ήρωας του αγώνα. Στο 21΄έκανε τραγικό λάθος και ο Ρούνι ισοφάρισε το γκολ που πέτυχε ο Σαρδινέρο στο 13΄.Στο 88΄και ενώ ο Απόλλωνας βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Βλάσιτς στο 66΄και έμεινε με 10 παίκτες στο 87΄λογω αποβολής του Ρόπερτς κατάφερε στο 88΄με γυριστή κεφαλιά να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο λεπτό ο Βάλε έκανε εκπληκτική απόκρουση και κράτησε το 2-2 ,ένα θετικό αποτέλεσμα που πρέπει να κάνει περήφανους τους Απολλωνίστες .

Το ματς
Ο Σωφρόνης Αυγουστή αφού εξέπληξε με τις επιλογές του στην ενδεκάδα, έδωσε οδηγίες στους παίκτες του να περιμένουν τον αντίπαλο και με αντεπιθέσεις – φωτιά, να κυνηγήσουν το γκολ. Αυτό ήταν και το σκηνικό στο πρώτο 20λεπτο στο Γκούντισον Παρκ με την Έβερτον να μην καταγράφει τελική προσπάθεια και τους παίκτες του Αυγουστή να ξεσηκώνουν την άμυνα του Πίκφορντ. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα με τον Μαγκλίτσα να κλέβει από τον Γουίλιαμς στο 13ο λεπτό και με υπέροχη μπαλιά να βρίσκει τον Σαρδινέρο, που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το αντίδοτο μέχρι το ρολόι στο Γκούντισον Παρκ σημαδέψει το 21ο λεπτό. Ο Γιούστε χωρίς να βλέπει έκανε το γύρισμα στο Βάλε, ο Ρούνεϊ μπήκε στη πορεία της μπάλας και εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του κεντρικού αμυντικού των «γαλάζιων», έφερε το ματς στα ίσα.
Με την έναρξη της επανάληψης η Έβερτον έβαλε περισσότερη πίεση, είχε 1-2 καλές προϋποθέσεις για γκολ αλλά το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε. Ο Απόλλωνας, πιστός στο πλάνο του, περίμενε και έψαχνε κάποια αντεπίθεση για να απειλήσει, όπως στο 63΄ όταν ο Άλεφ έψαξε με βαθιά μπαλιά το Σκέμπρι αλλά ο Πίκφορντ πρόλαβε τον Μαλτέζο. Τρία λεπτά αργότερα, σε μια οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων, ο Σίγκουρτσον έδωσε στον Βλάσιτς που με πλασέ νίκησε τον Βάλε και έκανε την ολική ανατροπή. Για πρώτη φορά στο ματς ο Απόλλωνας έμεινε πίσω στο σκορ κα το τελευταίο 20λεπτο κλήθηκε να αντιδράσει και παρά το ότι έμεινε με παίκτη λιγότερη λόγω κόκκινης του Ρομπέρζ στο 87΄, για πάτημα στον Λιούιν, τα κατάφερε. Ένα λεπτό αργότερα ο Πέδρο εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιούστε με κεφαλιά λυτρώθηκε, διαμορφώνοντας το 2-2 εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς του Απόλλωνα που ήταν στο γήπεδο και έκαναν Τίρειο..το Γκούντισον Παρκ

Κίτρινες: Γιούστε

Κόκκινες: Ρομπέρζ

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ

Βοηθοί: Μπάλαζ Μπούζας, Θεόδωρος Γεωργίου

Έβερτον: Πίκφορντ, Σνέιντερλιν, Μπέινς, Γουίλιαμς, Ραμίρες(67΄ Λιούιν), Ρούνεϊ, Γκουγιέ(46΄ Βλάσιτς), Σίγκουρτσον, Ντείβις(68΄ Κλάασεν), Χόγλκεϊτ, Κένι.

Απόλλωνας: Βάλε, Σακέτι(77΄ Σαντάνα), Άλαν, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Σαρδινέρο, Βασιλείου(83΄ Ζελάγια), Γιάκολις(61΄ Σκέμπρι), Άλεφ, Μαγκλίτσα.