19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρώτη νίκη για τη Ν.Σαλαμίνα με Μηντίκη.Η ΑΕΚ δεν ξεπέρασε τον κακό δαίμονα της

Πρώτη νίκη για τη Ν.Σαλαμίνα με Μηντίκη.Η ΑΕΚ δεν ξεπέρασε τον κακό δαίμονα της

By on 23 Σεπτεμβρίου, 2017 0 908 Views

Η Ν.Σαλαμίνα με γκολ του Μιντίκκη ηεπικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο στάδιο «Αμμόχωστος».Η νίκη της ομάδας του Λιάσου ήταν η ορώτη κσι στηρίχθηκε στην άμυνα της ενώ στις αντεπιθέσεις είχε καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.Στο 21′ ήρθε το γκολ με τον Μηντίκη να αδειάζει τους αμυντικούς και από την κλειστή γωνία νίκησε τον Πάμπλο που μέχρι στιγμής κάνει άσχημη χρονιά και είναι άξιον απορίας γιατί επιμένει ο Ιντιακεθ να τον έχει βασικό.

Παιχνίδι με αρκετές διακοπές στο στάδιο «Αμμόχωστος» και δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με τον Ακοράν στο 4ο λεπτό αλλά ο Βεσελόφσκι μάζεψε. Σταδιακά η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε την απόδοση της και με την συμπλήρωση 21 λεπτών άνοιξε το σκορ με τον Μιντίκκη που αγωνίζεται ως δανεικός από την ΑΕΚ. Με μια ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ και νίκησε το Πάμπλο, ο οποίος φέρει ευθύνη μιας και δέχθηκε γκολ από την κλειστή του γωνιά. Πίεσε για την ισοφάριση η ομάδα του Ιδιακέθ και άγγιξε το γκολ στο 26΄ όταν το δυνατό γυριστό σουτ του Φλοριάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν το υπέρ τους προβάδισμα.

Δυνατά μπήκαν στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι που σε διάστημα τριών λεπτών είχαν τρεις καλές στιγμές με τους Λαρένα, Φλοριάν και Μοϊσόφ χωρίς ωστόσο να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η πίεση της ομάδας του Ιδιακέθ συνεχίστηκε παρόλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε ενώ όσο περνούσε ο χρόνος οι «ερυθρόλευκοι» μαζέυτηκαν στα μετόπισθεν και έκαναν διαχείριση του σκορ, αν και η μπάλα ήταν διαρκώς στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Κόντρα τη ροή του παιχνιδιού η Νέα Σαλαμίνα λίγο έλειψε να σημειώσει δεύτερο γκολ στο 73΄ όταν ο Μπριτζίτο ανάγκασε τον Πάμπλο σε μεγάλη απόκρουση. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο κορυφαίος της ΑΕΚ, Ακοράν επιχείρησε δυνατό σουτ που σταμάτησε εντυπωσιακά ο Βεσελόφσκι. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό μέχρι το φινάλε, με το σκορ να μην διαφοροποιείται.

Κίτρινες: Βοσκανιάν, Βεσελόφσκι, Ρόκε/Χέφελ

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκας

Βοηθοί: Δώρος Τούρος, Μάριος Καλογήρου

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκράσι, Καρώ, Μιντίκκης, Βοσκανιάν(46΄ Κορέια), Ρείνολντς, Κούσουλος(76΄ Νταμάχου), Κυπριανού(64΄ Μπριτζίτο), Ρόκε, Μανογιάν, Μακρίεφ.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς(72΄ Ρουσιάς), Χέφελ, Κάσες, Μουρίγιο, Λαμπάν(67΄ Τέτε), Φλοριάν(72΄ Μυτίδης).