29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει εκπλήξει μόνο μια φορά την Ευρώπη(Συνέντευξη του προέδρου του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομου Πετρίδη)

Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει εκπλήξει μόνο μια φορά την Ευρώπη(Συνέντευξη του προέδρου του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομου Πετρίδη)

By on 12 Σεπτεμβρίου, 2017 0 1083 Views

 

Περήφανος για τα αγωνιστικά κατορθώματα του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη δηλώνει ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης αλλά και για το ότι ο σύλλογος έχει την ευκαιρία να γνωστοποιήσει το πρόβλημα της ημικατεχόμενης μας πατρίδας. Εκφράζει την πίστη του στην ικανότητα της ομάδας να ξεπερνά τον εαυτό της και τονίζει ότι αύριο το ΑΠΟΕΛ κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, «έχει πολλά να κερδίσει και ελάχιστα να χάσει». Αναλυτικά οι απαντήσεις του στη συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο της ΕΑΚ Γιώργο Παττίχη:

 

Πρόεδρε, με ποια συναισθήματα ταξιδεύετε στη Μαδρίτη, όπου αύριο ο ΑΠΟΕΛ θ’ αντιμετωπίσει τη Ρεάλ (13/9, 21:45) για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League;

 

– Όταν αγωνίζεσαι απέναντι στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα στον κόσμο, για τους ομίλους του UEFA Champions League σαφώς και νιώθεις ότι επιτυγχάνεις ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό επίτευγμα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, το ΑΠΟΕΛ έχει αγωνιστεί απέναντι σε τεράστιους συλλόγους. Είναι ένα παράσημο αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Όλοι στο ΑΠΟΕΛ ταυτόχρονα νιώθουμε και πάρα πολύ περήφανοι για το ότι μέσω των αγωνιστικών μας επιτυχιών γνωστοποιούμε στις αντίπαλες ομάδες και το πολιτικό μας πρόβλημα. Πιστεύω ότι ειδικά το ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει σε αυτό τον τομέα ενημέρωσης, περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι και την τελική δικαίωση της πατρίδας μας.

 

Τι σημαίνει για εσάς προσωπικά, η νέα επίσκεψη σας στο “Santiago Bernabeu”;

 

– Για μένα προσωπικά είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και είναι τιμή μου που ως Πρόεδρος θα εκπροσωπήσω το ΑΠΟΕΛ. Ειδικά γιατί φιλοξενούμαστε και από την κάτοχο του τροπαίου.

 

Τι μπορεί να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά από την καλύτερη ομάδα στον κόσμο;

 

– Έχει πολλά να κερδίσει και ελάχιστα να χάσει. Αγωνιστικά σαφώς και είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα, να διεκδικήσεις βαθμολογικό κέρδος. Όμως ως ομάδα έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι οι ποδοσφαιρικές υπερβάσεις έρχονται όταν τις διεκδικείς. Εξωαγωνιστικά ήδη υπάρχουν πολλά οφέλη ειδικά σε τεχνοκρατικό επίπεδο αλλά στοχεύουμε σε ακόμα περισσότερα.

 

Το ΑΠΟΕΛ άφησε άφωνη την ευρωπαϊκή φίλαθλη κοινή γνώμη με τα απίστευτα κατορθώματα και τους άθλους του. Μπορεί να το ξανακάνει;

 

– Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει εκπλήξει μόνο μια φορά την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια δείχνει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια. Πολλοί έλεγαν ότι η πορεία του 11-12 θα ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Όμως 6 χρόνια μετά το ΑΠΟΕΛ μετρά 5 παρουσίες στους ομίλους και μια πορεία μέχρι τους «16» του Europa League. Άρα το έκανε και θα το ξανακάνει.

 

Η συμμετοχή εκ νέου του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έστω και στον δυσκολότερο όμιλο, τι σημαίνει για τον σύλλογο;

 

– Αγωνιστικά ότι διατηρείται στην ελίτ της Ευρώπης. Κάτι που προσφέρει οικονομικά οφέλη αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει το όνομα της ομάδας στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Έτσι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται να αγωνιστούν και ταυτόχρονα αποκτούν εμπορική αξία. Εξ’ου και το ΑΠΟΕΛ προχωρεί τα τελευταία χρόνια και σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

 

Πόσο σας ενόχλησε η κριτική που έγινε σε εσάς και στους συνεργάτες σας μετά τον πρώτο αγώνα με την Βιτορούλ;

 

– Η κριτική δεν είναι ενοχλητική. Ο μηδενισμός όμως είναι. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Ξέρουμε ότι οι ενέργειες μας αποσκοπούσαν στο καλύτερο και αποδεικνύεται στη πράξη πως οι προσθήκες της ομάδας έχουν και προοπτική και μακροπρόθεσμο πλάνο.

 

Ποια τα μηνύματα σας στους ΑΠΟΕΛίστες για την σεζόν που διανύουμε;

 

– Να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να την υποστηρίξουν και στις καλές στιγμές και στις κακές. Όμως θέλουμε να βλέπουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Η ομάδα θα τους ανταμείψει για την παρουσία τους και με τα αποτελέσματα και με το θέαμα που θα προσφέρει.

Γιώργος Παττίχης (απεσταλμένος της ΕΑΚ)