28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

ΔΩΝΗΣ:Να ξεπεράσουμε τα όρια μας

By on 12 Σεπτεμβρίου, 2017 0 832 Views

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ, Γιώργου Παττίχη

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ στην Ισπανία. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι έτοιμη για το καλύτερο δυνατό αν και όλοι στο «Γαλαζοκίτρινο» ξέρουν πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν. Αυτό εξάλλου φάνηκε και μέσα από τη διάσκεψη τύπου και τις τοποθετήσεις των Γιώργο Δώνη και Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

Η αρχική του τοποθέτηση:

«Όταν συμμετέχεις σε αυτή την πολύ μεγάλη διοργάνωση είναι λογικό πως θα έχεις πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να το δούμε από διαφορετική γωνία. Πρέπει να σεβαστούμε τους εαυτούς μας, και αυτά τα παιχνίδια δυναμώνουν την ομάδα μας. Ξέρουμε ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας. Θέλω να δω τους παίκτες μου να φτάνουν και να ξεπερνούν τα όρια τους».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές:

« Κανένα παιχνίδι δεν πάμε για να το ευχαριστηθούμε. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουμε δει τεράστιες εκπλήξεις. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ που 99% κερδίζει ο καλύτερος. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για τους παίκτες μας, παίζουμε απέναντι σε ποδοσφαιριστές με πολλή ποιότητα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό αλλά ομαδικό άθλημα».

Για τον όμιλο και τους στόχους:

«Ρεάλ και Ντόρτμουντ είναι τα φαβορί, εμείς θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι. Ειδικά στην έδρα μας θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε πόντους και να κάνουμε κάποιες ζημιές. Την προηγούμενη φορά προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν το πετύχουμε σε ένα τέτοιο όμιλο θα είμαστε πολύ ικανοποιούμενοι.

Για τους παίκτες της Ρεάλ:

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που μου αρέσουν. Είναι φυσικά και ο Κριστιάνο. Αλλά στην Ρεάλ δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο, έχει πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Είναι λογικό ο φίλαθλος να αγαπάει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές που έχουν επιθετικές αρετές γιατί μπορούν να σκοράρουν. Η απουσία του Μπενζεμά είναι σημαντική. Λογικά η Ρεάλ θα παίξει 4-3-3»