25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ιστορική απόφαση της Premier League: “Stop” στις μεταγραφές πριν τη σέντρα!

Ιστορική απόφαση της Premier League: “Stop” στις μεταγραφές πριν τη σέντρα!

By on 7 Σεπτεμβρίου, 2017 0 837 Views

Γράφει ιστορία η Premier League: “Stop” στις μεταγραφές πριν τη σέντρα!

Μία απόφαση άκρως πρωτοποριακή πήραν οι σύλλογοι της Premier League αφού όπως έγινε επίσημα γνωστό οι καλοκαιρινές μεταγραφές στο Νησί θα ολοκληρώνονται ακριβώς πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος! Ο νέος αυτός κανονισμός θα εφαρμοστεί το καλοκαίρι του 2018 όπου το μεταγραφικό παράθυρο θα κλείσει στις 9 Αυγούστου, 5 το απόγευμα τοπική ώρα!

Οι Άγγλοι είναι πολύ… μπροστά και αυτό το απέδειξαν με την απόφαση που πήραν οι σύλλογοι της Premier League και την οποία γνωστοποίησαν την Πέμπτη (7/9), να ολοκληρώνουν τις καλοκαιρινές μεταγραφές τους όχι στις 31 Αυγούστου αλλά λίγες ώρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, δηλαδή κάπου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου…

“Οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν σήμερα να λήγει οποιαδήποτε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στις 17:00 τοπική ώρα ημέρα Πέμπτη πριν την έναρξη της σεζόν.

Αυτό αφορά μόνο τους συλλόγους του Premier League και δεν αφορά άλλες λίγες και διοργανώσεις. Η πρώτη μεταγραφική περίοδος που θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο θα είναι η καλοκαιρινή περίοδος του 2018 (πριν την έναρξη της σεζόν 2018-19) και θα κλείσει στις 17:00 την Πέμπτη στις 9 Αυγούστου 2019”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται το εξής:

“Αυτός ο νέος κανονισμός αφορά μόνο στην απόκτηση παικτών. Οι σύλλογοι θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να πουλούν παίκτες σε άλλα πρωταθλήματα όπου το μεταγραφικό παράθυρο θα είναι ανοιχτό (όπως κάνουν τώρα με πρωταθλήματα που έχουν διαφορετικες ημερομηνίες ως προς τις μεταγραφές)”.

Επίσης θα μπορούν παίκτες να πουλιούνται σε άλλους αγγλικούς συλλόγους πλην Premier League, με τις ομάδες να έχουν έξτρα δουλειά το καλοκαίρι του 2018 καθώς θα υπάρχει και το Μουντιάλ…

Εάν πάντως το μέτρο αυτό έβρισκε εφαρμογή από αυτή τη σεζόν δεν θα είχαμε φαινόμενα τύπου… Τσάμπερλεϊν, με τον Άγγλο διεθνή μεσοεπιθετικό να αγωνίζεται με την Άρσεναλ κόντρα στην Λίβερπουλ στο “Anfield” και λίγες ημέρες αργότερα να μετακομίζει στους “κόκκινους” του Κλοπ!