26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Εμπειρία και προοπτική στις μεταγραφές του ΑΠΟΕΛ

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2017 0 1144 Views

Ποιοί παίκτες ήρθαν ,και για ποιές θέσεις δεν είναι θέμα άποψης των οπαδών ή των ΜΜΕ αλλά αφορά μόνο τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ κ.Δώνη ο οποίος είναι ο αρμόδιος να αποφασίσει ποιοί παίκτες  μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τακτικής του.Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

«Ο προπονητής της ομάδας έθεσε κάποιες προτεραιότητες μετά την αξιολόγηση του ρόστερ. Είδε τις ανάγκες και από τη στιγμή που υπήρχε δυνατότητα, προχώρησε σε κινήσεις με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο. Αποκτήθηκαν νεαροί ποδοσφαιριστές με προοπτική που προσδοκούμε ότι θα αυξήσουν μέσα από την απόδοση τους την μεταπωλητική τους αξία. Το ΑΠΟΕΛ έχει μπει σε ένα κλαμπ που πουλούν ποδοσφαιριστές, λόγω και των αγώνων που δίνουμε στην Ευρώπη. Αυτές οι προθήκες έχουν προσθέσει ποιότητα στην ομάδα. Γενικά αν κοιτάξει κανείς τις μεταγραφές είναι ένα μείγμα εμπειρίας και προοπτικής».

Για την αποχώρηση του Βάντερ…

«Η περίπτωση Βάντερ έχει συγκεκριμένο ιστορικό. Είχε κάποιες προτάσεις με συγκεκριμένη εξέλιξη. Την πρόταση από την Κλουζ δεν ήθελε να ακολουθήσει. Στο ενδιαφέρον από την ομάδα από τη Σαουδική Αραβία, έγινε ξεκάθαρο από το ΑΠΟΕΛ πως δεν μπορούσαμε να μείνουμε χωρίς επιλογές, πριν από τα παιχνίδια με την Σλάβια. Αυτό το ξεκαθαρίσαμε και το αποδέχτηκε. Έγινε συμφωνία για να αναχωρήσει αμέσως μετά τα παιχνίδια με τη Σλάβια. Από τη στιγμή που δεν ήρθε πρόταση και από τη στιγμή που δεν τον ενδιέφερε αυτή η προοπτική, ξεκαθαρίσαμε ότι θα έπρεπε να βρει ομάδα για να συνεχίσει αλλού. Πήρε ο ποδοσφαιριστής ότι δικαιούνταν από τα μπόνους της προηγούμενης χρονιάς και αποχώρησε. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που προσέφερε».

Για την αποχώρηση του Πάρντο…  

«Έχει συνδέσει με μεγάλη επιτυχία την παρουσία του στην ομάδα. Λόγω του τι αποφασίστηκε από πλευράς προπονητή, έπρεπε να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία. Είναι δυσάρεστο, όμως τα πάντα δεν μπορούν να καθορίζονται από συναισθηματισμό και για αυτό υπήρχε αυτή η εξέλιξη».