20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άθλος του Απόλλωνα στην Δανία και πάει ομίλους για 3η φορά

Άθλος του Απόλλωνα στην Δανία και πάει ομίλους για 3η φορά

By on 24 Αυγούστου, 2017 0 881 Views

 

Για 3η φορά στην ιστορία του ο Απόλλωνας πανηγυρίζει την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League. Πολύ μεγάλο παιχνίδι για την ομάδα της Λεμεσού που άντεξε στην πίεση της Μίντιλαντ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 και σε συνδυασμό με το 3-2 που νίκη στο πρώτο ματς πήρε την πρόκριση. Σκόραρε ο Σκέμπρι, στο 55′ με παλικαρίσιο τρόπο ενώ αστόχησε σε πέναλτι στο 82′ ο ‘Αλεξ Ντα Σίλβα.

MAR_0354

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπόρινγκ έγραψε τελική προσπάθεια και στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε, η Μίντιλαντ παραβίασε την εστία του Μπρούνο Βάλε. Ο «δαιμόνιος» Σέρλοθ που σκόραρε τα δυο γκολ στην «ΑΡΕΝΑ» πήρε τον ρόλο του δημιουργού, δίνοντας στον Χασάν που από κοντά έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ότι δεν έκανε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος ο Απόλλωνας, το έκανε στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή μπήκε δυνατά στο ματς και είχε διπλή ευκαιρία στο 47΄ να σκοράρει. Αρχικά το σουτ του Σκέμπρι σταμάτησε σε αμυντικό και ακολούθως νέο σουτ του Γιούστε σταμάτησε στον Σπαρβ, που στην εξέλιξη της φάσης πήρε τη μπάλα με το χέρι αλλά δεν δόθηκε πέναλτι. Η πίεση των «γαλάζιων» είχε και συνέχεια και στο 50ο λεπτό οι Δανοί υπέπεσαν στο λάθος, ο Σκέμπρι έτρεξε, έγινε κάτοχος της μπάλας και με ιδανικό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Ο πρώτος στόχος του Απόλλωνα επιτεύχθηκε και από εκεί και πέρα, άρχισε η επιχείρηση διαχείρισης του σκορ, αφού η Μίντιλαντ όπως ήταν λογικό έψαχνε για ένα δεύτερο γκολ. Στο 70ο λεπτό μάλιστα ο Γιάκολις βγήκε στη πλάτη της άμυνας των Δανών αλλά καθυστέρησε και χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ ο Απόλλωνας. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, άφησαν κενά και οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία του Χάνσεν. Η μεγαλύτερη των ευκαιριών παρουσιάστηκε στο 81ο λεπτό όταν ο Ζελάγια ανατράπηκε και ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλεξ Ντα Σίλβα αλλά ο Χάνσεν απέκρουσε και άφησε στο ματς τους Δανούς. Στην αντεπίθεση μάλιστα χρειάστηκε το σωτήριο τάκλιν του Σαρδινέρο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Με το πείσμα και τη μαγκιά του ο Απόλλωνας πανηγύρισε στο φινάλε την πρόκριση.

Κίτρινες: Σέρλοθ, Ρόμερ, Νίσεν, Κόρκσμαρ/Πέδρο, Ζάντερ, Σαρδινέρο.

 

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σχονγκερχόφερ.

Βοηθοί: Μάρκους Γκούτσι, Ρόλαντ Ρίεντελ.

Μίντιλαντ: Γ. Χάνσεν, Κόρκσμαρ, Νόβακ, Σπαρβ, Ρόμερ(77΄ Γουίκχειμ), Πόουλσεν, Χασάν(63΄ Γκράεβ), Μπόρινγκ, Νίσεν, Κ. Χάνσεν, Σαρλέθ.

Απόλλωνας: Βάλε, Ζάντερ, Ρομπέρς, Χάμπος, Πέδρο, Σακέτι, Ντα Σίλβα(90΄ Πίττας), Γιούστε, Σκέμπρι, Γιάκολις(72΄ Σρδινέρο), Μαγκλιτσα(77΄ Ζελάγια).