19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Χρειάζεται χρόνο και καλό Σισέ η Ανόρθωση

By on 21 Αυγούστου, 2017 0 981 Views

Η Ανόρθωση ήθελε τη νίκη για να ξεκινήσει με καλή ψυχολογία το πρωτάθλημα όμως όπως εξελίχθηκε το παιγνίδι με τη Ν. Σαλαμίνα πάλι καλά που δεν έχασε. Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι φίλοι της Κυρίας από το αποτέλεσμα ούτε από την εικόνα της ομάδας στο Β΄ ημίχρονο. Μια εικόνα που χάλασε αυτό που άρχισε να δείχνει η ομάδα στο Α΄ ημίχρονο. Σύγχισε και τους αναλυτές η Ανόρθωση… Ωστόσο κάποια συμπεράσματα βγήκαν και δεν είναι όλα αρνητικά .

Η νέα αμυντική γραμμή άρεσε στο μεγαλύτερο διάστημα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Ντουγκλάο- Σίλντενφελντ)έχει  ύψος και ποιότητα με αρχοντικό στιλ. Ο Πράνιτς πολύ καλός αριστερά και ο Μπανταλόφσκι στα δεξιά όσο είχε δυνάμεις επίσης καλός. Ο τερματοφύλακας Αρούς είχε θετικές επεμβάσεις και συνέβαλε στην αποτροπή της ήττας. Από  εκεί και πέρα ενώ στο Α΄ ημίχρονο υπήρχε καλή κυκλοφορία ,δεν βγήκαν πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία με τους Παλάνκα και Καμαρά να δείχνουν εκτός κλίματος του αγώνα και με τον Αμπτουλάγιεφ να δείχνει καλά στοιχεία με ημιτελής προσπάθειες. Αυτά  όσον αφορά στους νέους. Οι τρείς παλιοί Βίκτορ, Σιβού και Ράγιος θα μπορούσαν καλύτερα ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο που ανέβηκε η Σαλαμίνα δεν έδειξαν διάθεση να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους και να την βγάλουν μπροστά.

Από αυτή την διπρόσωπη Ανόρθωση μπορεί να βγεί το συμπέρασμα ότι θα έχει καλή αμυντική γραμμή αλλά χρειάζεται βελτίωση μεσοεπιθετικά και ιδιαίτερα η επιθετική γραμμή θέλει ομοιογένεια και περισσότερη συμμετοχή στο παιγνίδι. Η επιστροφή του Καρλίτος είναι μια καλή επιλογή για τον Λέβι αλλά η ενίσχυση θα φανεί μόνο αν ο Σισέ μπορέσει να δικαιώσει τα στοιχεία που τον συνοδεύουν και κάνει την διαφορά. Το βέβαιο είναι ότι η Ανόρθωση θα χρειαστεί χρόνο για να δείξει μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητες της. Το βέβαιο είναι ότι ο Λέβι έχει καλό υλικό στα χέρια του για να το αξιοποιήσει και να κάνει την Ανόρθωση ανταγωνιστική σε ψηλό επίπεδο.

Στα αρνητικά η απουσία Κύπριου παίκτη και στα 90΄ αλλά και οι δύο κίτρινες που αντίκρισαν σωστά αλλά αδικαιολόγητα οι Ράγιος και Σίλντενφελντ  γιατί σε ένα μακρύ πρωτάθλημα αυτές οι κάρτες μπορούν να στοιχίσουν.

Για το κλίμα στην Ανόρθωση μετά την πρεμιέρα μίλησε στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Σάββας Πηλακούτας.Οι δηλώσεις του:

-«Ήταν ένα βαρωσιώτικο ντέρμπι με θέαμα ένταση, πάθος, είχε και μια καλή διαιτησία, από τη δική μας πλευρά είδαμε ότι μπήκαμε πολύ καλά στον αγώνα προηγηθήκαμε, είχαμε και κάποιες άλλες ευκαιρίες για άλλα τέρματα, στο Β’ μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στο Α’. Ίσως να ήταν δίκαιη η ισοπαλία όπως εξελίχθηκε το ματς. Δεν μας ικανοποίει η ισοπαλία γιατί θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη».

-«Υπάρχουν αρκετοί παίκτες με ποιότητα και πιστεύουμε σε αυτούς, όταν υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος για ομοιογένεια. Όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι, είδε κάποια πράγματα ο προπονητής και θα τα διορθώσει».

-«Από την περσινή ομάδα μόνο πολύ λίγοι παίκτες έμειναν, χρειάζεται να εμπεδώσουν και τη φιλοσοφία του προπονητή».

-«Υπάρχει πίστη και αισιοδοξία, την κατάλληλη στιγμή θα δούμε την ομάδα βάση της δουλειάς που γίνεται , ευελπιστούμε ότι θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης του Καρλίτος και αν μπορεί να βοηθήσει στο ματς με την Αλκή, εκεί όπου θέλουμε να πάρουμε τη νίκη».

-«Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον καλούμε να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα».

-«Από την στιγμή που δεν έκλεισε η μεταγραφική περίοδος, όλα είναι ανοικτά, αν βρεθεί κάτι το πολύ καλό θα το δούμε…».