26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυπριακή νίκη του Απόλλωνα με χρυσή αλλαγή τον νεαρό Πίττα

Κυπριακή νίκη του Απόλλωνα με χρυσή αλλαγή τον νεαρό Πίττα

By on 17 Αυγούστου, 2017 0 980 Views

Με δύο γκολ από κυπριακά πόδια ο Απόλλωνας πέτυχε δύσκολη νίκη με 3-2 στο 90′ και μπορεί να ελπίζει στην πρόκριση αν βελτιώσει τις αδυναμίες του στην άμυνα απέναντι στους γρήγορους Δανούς.Θα ήταν κρίμα να μην κέρδιζε ο Απόλλωνας στην «Αρένα». Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχε η τελευταία αλλαγή του Σωφρόνη Αυγουστή ο Ιωάννης Πίττας. Ο Κύπριος τεχνικός είχε την έμπνευση να ρίξει τον μικρό στο παιχνίδι στο 80΄ και δώδεκα λεπτά αργότερα (90+2) διαμόρφωσε το τελικό 3-2 μετά απο πάσα του Γιάκολιτς που μπήκε και αυτός αλλαγή..
Για να φτάσουμε μέχρι εκεί έπρεπε ο Απόλλωνας να προηγηθεί με εξαιρετικό σουτ απο τον Χάμπο Κυριάκου στο 14΄ και να ισοφαρίσει ο Σέρλοθ πριν την ανάπαυλα με κεφαλιά στο 37΄.
Στο 70΄ ο Σαντάνα με κεραυνό από πλάγια έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού. Ισοφάρισε η Μίντιλαντ και πάλι με τον Σέρλοθ στο 74΄ αλλά ο Πίττας μίλησε τελευταίος στις καθυστερήσεις για να δώσει ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του ενόψει και της ρεβάνς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σαντάνα, Ζοάο Πέδρο, Σακέτι, Κυριάκου, Ντα Σίλβα (66΄ Ζελάγια), Σαρδινέρο (57΄Γιάκολις), Σκέμπρι (80΄ Πίττας), Μαγκλίτσα

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Γ.Χάνσεν, Κ.Χάνσεν, Σπάρβ, Κόρσμαρ, Νταλ Χέντε, Πόουλσεν. Ντράχμαν (80΄ Βικχάιμ), Μπόριγκ (65΄ Νόβακ), Σέρλοθ, Χασάν (69΄ Ρέμερ), Νίσεν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαγκλίτσα, Ντα Σίλβα/Χασάν, Νταλ Χέντε, Ντράχμαν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Μάικλ Όλιβερ (Σάιμον Μπένετ, Ίαν Χούσιν)