19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Η πιο δύσκολη και καθοριστική αποστολή της ΑΕΚ

By on 15 Αυγούστου, 2017 0 790 Views

Με απολογισμό 4 νίκες και 2 ισοπαλίες συνεχίζει την προσπάθεια της η ΑΕΚ στα Play-offs του Europa League.

 

Μετά την πρόκριση της σε βάρος της Δυναμό Μινσκ θα αντιμετωπίσειστην πιο δύσκολη και καθοριστική μάχη τη  Βικτόρια Πλζεν και ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 17 Αυγούστου στο «Plzeň City Stadium». 

 

Η Πλζεν στο Πρωτάθλημα Τσεχίας μετά από τρεις αγωνιστικές δράσης βρίσκεται στην κορυφή πετυχαίνοντας μόνο νίκες με συντελεστή τερμάτων 6-0.

 

Οι Τσέχοι έλαβαν μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου αποκλείστηκαν από τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Στον πρώτο αγώνα στη Ρουμανία έφεραν ισοπαλία 2-2 στη Ρουμανία και στον επαναληπτικό ηττήθηκαν στην έδρα τους με 4-1.

 

Η ΑΕΚ στη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή της διαδρομή έδωσε έξι αγώνες με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

 

Στην πρώτη προκριματική φάση του Europa League νίκησε στην Κύπρο με 5-0 την Lincoln Red Imps FC (Γιβραλτάρ) και στον επαναληπτικό της Πορτογαλίας έφερε ισοπαλία 1-1.

 

Στον πρώτο αγώνα της δεύτερης προκριματικής φάσης νίκησε με 1-0 την Κορκ Σίτι στην Ιρλανδία και χθες στη Λάρνακα επικράτησε με το ίδιο σκορ.

 

Στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης νίκησε με 2-0 τη Δυναμό Μινσκ στην Κύπρο και με το ισόπαλο 1-1 στη Λευκορωσία πέρασε με συνολικό σκορ 3-1.

 

Οι σκόρερ της ΑΕΚ στη μέχρι τώρα Ευρωπαϊκή της διαδρομή:

 

Φλοριάν (3), Τομάς (2) και από ένα γκολ Τρισκόφσκι, Λαρένα, Τρουγιόλς, Τέτε, Χέφελ, Ακοράν.

 

Οκτώ από τα έντεκα τέρματα της ΑΕΚ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της.