26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Εξαιρετική η ΑΕΚ έβαλε βάσεις πρόκρισης

By on 27 Ιουλίου, 2017 0 938 Views

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Ντιναμό Μινσκ και έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Τέτε και Χέφελ οι σκόρε για την ΑΕΚ.

Το παιχνίδι:

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ θέλησε να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό ο Τολμές λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλια από μπαλιά του Τρισκόφσκι. Οι Λευκορώσοι έδειξαν διάθεση να επιτεθούν και δημιούργησαν δύο ευκαιρίες με τον Κβατσίνσκι αρχικά, το σουτ του οποίου σταμάτησε δύσκολα ο Πάμπλο και ακολούθως με τον Νόγιοκ που σούταρε έξω. Σταδιακά η ΑΕΚ επέβαλε τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσε ρήγματα κυρίως από τα αριστερά με τον δραστήριο Τέτε. Στο 24ο λεπτό ένα μακρινό δυνατό σουτ του Τρισκόφσκι σταμάτησε στον Κλίμοβιτς ενώ κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ντιναμό Μινσκ έφθασε κοντά στο γκολ με κοντινή κεφαλιά του Γκάλοβιτς, η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Πάμπλο. Η επιμονή της ΑΕΚ για να πάρει προβάδισμα πριν το ημίχρονο καρποφόρησε στο 42ο λεπτό με τον Τέτε να σημειώνει ένα υπέροχο γκολ. Μπροστά από τρεις αμυντικούς και τον τερματοφύλακα των Λευκορώσων βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ψηλοκρεμαστό πλασέ και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε, με την ΑΕΚ να εξακολουθεί να διατηρεί την υπεροχή της και να ψάχνει για δεύτερο γκολ. Το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιακέθ προειδοποίησε με τους Τολμές και Χέφελ, οι οποίοι βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κλίμοβιτς. Στο 70ο λεπτό ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Μινσκ έκανε τραγικό λάθος, όταν ο Αντωνιάδης με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Τολμές, αυτός έστρωσε στον Χέφελ που επιχείρησε το δυνατό σουτ και παρόλο που η μπάλα πήγε κατευθείαν στον Κλίμοβιτς, δεν κατάφερε να μπλοκάρει και η ΑΕΚ έφθασε σε δεύτερο γκολ.

Με το σκορ να είναι ιδανικό, οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του σκορ, απελευθερωμένοι από το άγχος. Μάλιστα, στο 89ο λεπτό ο Ακοράν θα μπορούσε να «τελειώσει» την πρόκριση από απόψε, αλλά ο Κλίμοβιτς απέκρουσε το δυνατό του σουτ.

Διαιτητής: Πετρ Αρτελεάνου.

Βοηθοί: Μάρτιν Βίλτσεκ, Πετρ Μπλάζετς.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μόϊσοφ, Καταλά, Λαρένα, Τετέ(77΄ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Χέφελ(73΄ Τομάς), Λαμπάν, Φλοριάν(90΄ Μυτίδης).

Ντιναμό Μινσκ: Κλίμοβιτς, Κουζμένοκ, Γκάλοβιτς, Όστρουκ, Σαρόκα, Νόγιοκ, Σατσίβκο, Μπεγκούνοβ(46΄ Κάποβιτς), Κβατσίνσκι(67΄ Κλουόπας), Λέκοβιτς, Λούκιτς.