19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΑΤΙΑΣ ΣΠΟΛΙΑΡΙΤΣ:Ο στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον πατέρα μου

ΜΑΤΙΑΣ ΣΠΟΛΙΑΡΙΤΣ:Ο στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον πατέρα μου

By on 4 Ιουλίου, 2017 0 1057 Views

Ο Ματίας Σπόλιαριτς επέστρεψε στον Απόλλωνα μετά από επτά χρόνια και αμέσως μετά τις υπογραφές του νέου του συμβολαίου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy για την απόφαση του να επαναπατριστεί για την ομάδα της καρδιάς του.

Καλωσόρισες στο σπίτι σου Μάτι…

Σας ευχαριστώ όλους για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξετε. Αισθάνομαι υπέροχα και ιδιαίτερα περήφανος γιατί θα αγωνιστώ στην ομάδα της καρδιάς μου. Όταν έφυγα το 2011 κατέκτησα το πρωτάθλημα με τους U-13. Έξι χρόνια στην Ισπανία έμαθα πάρα πολλά που αφορούν το ποδόσφαιρο και πως το αντιλαμβάνονται στο εξωτερικό. Εκεί το άθλημα το προσεγγίζουν πολύ διαφορετικά. Οι ποδοσφαιριστές αθλούνται σε καλύτερες υποδομές. Ένιωθα ότι κάποτε θα ήμουν και πάλι στον Απόλλωνα και ο μόνος λόγος που θα επέστρεφα στη Κύπρο θα ήταν γι’ αυτήν την ομάδα. Ήρθε η πρόταση και επιτέλους επέστρεψα σπίτι μου.

Από την Ισπανία στη Κύπρο. Πως προέκυψε αυτό;

Ήταν προτεραιότητα η Ισπανία αλλά όταν με προσέγγισε ο Απόλλωνας δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση. Το συζήτησα με την οικογένειά μου και πήραμε την απόφαση να συνεχίσω εδώ. Πέρα από το συναίσθημα είμαι και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και το να καταλήξω στη Λεμεσό ήταν η πιο σωστή απόφαση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εσύ εξελίχθηκες σαν ποδοσφαιριστής όλα αυτά τα χρόνια. Ο Απόλλωνας πόσο άλλαξε;

Ο Απόλλωνας πάντοτε ήταν μεγάλη ομάδα κι αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Με την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σίγουρα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και τα τελευταία χρόνια διεκδικεί κάθε περίοδο όλους τους τίτλους. Σίγουρα όμως ο κ.Νίκος Κίρζης βοήθησε στα μέγιστα στον τομέα αυτό. Έχει τεράστιο όραμα για την ομάδα και ήταν ένας από τους κυριότερους λογούς της απόφασης μου. Έχω μείνει έκπληκτος από την συνολική οργάνωση στον σύλλογο. Άκουγα αρκετά κατά διαστήματα για την βελτίωση η οποία επήλθε στο σύλλογο, όμως είναι διαφορετικά να το βιώνεις από τα αποδυτήρια. Είμαστε μια ευρωπαϊκή ομάδα η οποία δεν υπολείπεται απολύτως τίποτα από συλλόγους που είδα στο εξωτερικό. Αυτό θεωρώ είναι και το μεγαλύτερο όπλο του Απόλλωνα σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές προπονητικές μας εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει πλάνο και όραμα στο σύλλογο όπως έχει ο δικός μας πρόεδρος για τον Απόλλωνα. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ στον Απόλλωνα όπως και τον προπονητή μου τον κ.Αυγουστή και θα δώσω τα πάντα για να δικαιώσω όλους όσους πίστεψαν σε μένα.

Έβλεπες την πορεία της ομάδας; Παρακολουθούσες τους αγώνες του;

Όσο μπορούσα από την τηλεόραση παρακολουθούσα. Πέρσι μάλιστα πήγα με τους αδελφούς μου σε έναν αγώνα των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.

Ποιοι οι προσωπικοί στόχοι σου;

Να κάνω μια πολύ καλή προετοιμασία, να εκμεταλλευτώ όλες τις ευκαιρίες που θα μου δώσει ο προπονητής μου και να δείξω σε όλους ποιος είμαι. Πάνω απ΄ όλα όμως είναι η ομάδα να κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους.

Ο πατέρας σου, όπως γνωρίζεις, ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Απόλλωνα. Σου προκαλεί φόβο η μεταξύ σας σύγκριση;

Λογικά πολλοί θα με συγκρίνουν με τον πατέρα μου αλλά εγώ δεν το σκέφτομαι καθόλου έτσι, είμαι ο Ματίας και θα προσπαθήσω να «χαράξω» τον δικό μου δρόμο. Ο στόχος μου είναι να τον ξεπεράσω!

Θα ήθελες τον αριθμό που φορούσε ο πατέρας σου; Το ιστορικό «8»;

Θα το ήθελα αλλά αποφάσισα να μην το πάρω τώρα για να το έχω σαν ακόμη ένα μελλοντικό μου στόχο.

Ποιον αριθμό πήρες τελικά και γιατί;

Πήρα το «23». Μου αρέσουν το «21», το «22» και το «23», οι Πίρλο, Κακά και Μπέκαμ.

Σε ποια θέση μπορείς να αγωνιστείς και να βοηθήσεις τον Απόλλωνα;

Αγωνίζομαι ως «10άρι» και ως «8άρι» με έναν αμυντικογενή μέσο δίπλα μου. Σίγουρα είναι απόφαση του προπονητή πού θα αγωνίζομαι και δουλειά μου είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

Ποια είναι η υπόσχεση που δίνεις στους Απολλωνίστες;

Υπόσχομαι ότι θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους και θα αγωνιζόμαστε για το έμβλημα που έχει πάνω η φανέλα μας.