27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο ΚΟΑ βελτιώνει Μακάρειο και Τσίρειο…Σύντομα προσφορές για το νέο γήπεδο στη Λεμεσό

Ο ΚΟΑ βελτιώνει Μακάρειο και Τσίρειο…Σύντομα προσφορές για το νέο γήπεδο στη Λεμεσό

By on 3 Ιουλίου, 2017 0 963 Views

Για τα βελτιωτικά έργα σε Μακάρειο και Τσίρειο στάδιο και για το νέο γήπεδο της Λεμεσού μίλησε στον SUPER ΣΠΟΡ FM 104.0 ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης.

«Το Μακάρειο είναι γερασμένο γήπεδο και πρέπει να παρθεί απόφαση αν θα κλείσει ή αν θα γίνουν βελτιωτικά έδρα. Η απόφαση είναι ότι θα γίνουν τα βασικά βελτιωτικά, μην περιμένετε να γίνει μοντέρνο στάδιο. Θα δοθούν 600 χιλιάδες φέτος και τόσα τα επόμενα χρόνια για να γίνει αξιοπρεπές γήπεδο εφόσον εξυπηρετεί 50 φορείς. Τα πάντα θέλουν επιδιορθώσεις. Θα ανοίξουν περισσότερες κερκίδες, θα διορθωθούν επικίνδυνα περιτοιχίσματα, χώροι υποδοχής, θα αλλάξουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Μικρά, μικρά έργα. Αρχίσαμε το καλοκαίρι για προλάβουμε» είπε αρχικά.

Για τα αιτήματα του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας για το Μακάρειο…
«Δεν υπάρχει οτιδήποτε επίσημο. Τα αιτήματα είναι στον αέρα. Ενδιαφέρον υπάρχει αλλά όχι επίσημη συζήτηση κατά πόσον θα παραχωρηθεί αποκλειστικότητα. Δεν μπήκαμε με τέτοια συζήτηση ούτε με το ΑΠΟΕΛ, ούτε με την Ομόνοια, ούτε με άλλο σωματείο».

Πως σκέφτεστε να προχωρήσετε;
«Για όλα είμαστε ανοικτοί με την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετούνται όλοι οι φορείς. Επειδή δεν έχουμε οποιαδήποτε επίσημη συζήτηση δεν υπάρχει τέτοιος προβληματισμός αυτή την στιγμή στον ΚΟΑ».

Για το Τσίρειο…
«Στη Λεμεσό θα έχουμε το πρόβλημα μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο στάδιο. Για το Τσίρειο υπάρχει ένας προγραμματισμός για 4 εκατομμύρια για βελτιωτικά έργα. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται αναβάθμιση του φωτισμού για τα ευρωπαϊκά. Το Τσίρειο ουδέποτε θα μπορέσει να φιλοξενήσεις νυχτερινούς ευρωπαϊκούς αγώνες».

Δίνονται πολλά χρήματα για επιδιορθώσεις…
«Με τις επιδιορθώσεις του Τσιρείου θα δημιουργήσουμε μια επιπλέον χρήση 20 χρόνων. Βέβαια όταν γίνει το νέο γήπεδο, το Τσίρειο θα αξιοποιηθεί για άλλους σκοπούς, δεν θα είναι πεταμένα λεφτά».

Για το στάδιο της Λεμεσού…
«Είμαστε στις τελευταίες πινελιές για το νέο γήπεδο Λεμεσού. Απαντήσαμε στις απορίες της ευρωπαϊκής επιτροπής, ο φάκελος είναι πλήρης και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα Περιμένουμε τα σχέδια και από τους μηχανικούς των σωματείων και σύντομα θα τελειώσει. Για την πληρωμής της άδειας οικοδομής η οποία εκδόθηκε, την πλήρωσε ο ΚΟΑ. Περιμένουμε και το ξεκαθάρισμα της χρηματοδότησης από το Υπουργείο οικονομικών. Εντός καλοκαιριού θα είμαστε έτοιμοι και από θέμα εγγράφων για να προκηρύξουμε τον διαγωνισμό»

Πότε θα έχει νέο γήπεδο η Λεμεσός;
«Από ην ημέρα που θα αρχίσουν τα έργα θα πρέπει να περάσουν 24-36 μήνες. Όταν ξεκινήσουμε τα πράγματα θα κυλήσουν».