18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ περιμένει τον επόμενο..

By on 29 Ιουνίου, 2017 0 946 Views

Με την συμπαράσταση 3.500 οπαδών της η ΑΕΚ πέτυχε εύκολα το στόχο της.Το τελικό 5-0 δείχνει ότι η ΑΕΚ θα είναι τον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και περιμένει μία εκ των Λεβάντια Ταλίν ή Κορκ Σίτι (οι Ιρλανδοί νίκησαν 2-0 μέσα στην Εσθονία).
Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 22΄ όταν ο ο Χέφελ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φλοριάν ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά από όλους με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Γάλλος έγραψε ιστορία με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην «Αρένα» και κάπου εκεί ένα μεγάλο μέρος από το άγχος έκανε φτερά.
Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το σημείο που οι δύο ομάδες… κατηφόρισαν για τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ έκανε το 2-0. Ο Τομάς εκμεταλλεύτηκε την όμορφη μπαλιά του Τέτε από αριστερά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Λίγο αργότερα στο 65΄ και πάλι ο Τομάς πήρε την μπάλα από λανθασμένο διώξιμο αντιπάλου και έκανε με πλασέ το 3-0. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φλοριάν να πετύχει δεύτερο προσωπικό γκολ και το έκανε, με το Τομάς να γίνεται από εκτελεστής δημιουργός και να του δίνει έτοιμο τέρμα στο πιάτο.
Στο 76΄ ο Τρισκόφσκι κέρδισε πέναλτι και στο 77΄ το μετέτρεψε σε γκολ κάνοντας το 5-0.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιακέθ): Πάμπλο, Σόρια, Αντωνιάδης, Καταλά, Λαρένα (78΄ Μπόλιεβιτς), Τομάς, Τέτε (66΄ Μαλόκου), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Λαμπάν, Φλοριάν (71΄ Μυτίδης)

ΛΙΝΚΟΛΝ (Χούλιο Ρίμπας): Νάβας, Γκαρσία, Τζ.Τσιπολίνα, Μπάρντον, Λόπες, Λ.Κασιάρο (66΄ Αράντα), Κ.Κασιάρο (29΄ Ερνάντες), Ρ.Τσιπολίνα, Καλδερόν (37΄Πίμπε), Λόπες, Καστέλς