Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

Να μάθουν να πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

23 Ιουνίου, 2017
892 Views
0 Comments
Να μάθουν να πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές βγάζουν αρκετά χρήματα για να πληρώνουν τους φόρους τους κανονικά, χωρίς «τρικ» για να μειώσουν τις υποχρεώσεις τους, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μαδρίτη.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ακόμα πως οι παίκτες θα πρέπει να έχουν διαφανή οικονομικά, ενώ επέκρινε μερικούς από τους περίπλοκους τρόπους που έχουν βρει για να αποκρύβουν τα τεράστια κέρδη τους. Πρότεινε παράλληλα να επιβληθεί νομική υποχρέωση στους συμβούλους τους, ώστε να τους εξηγήσουν τι ακριβώς προβλέπει το φορολογικό σύστημα κάθε χώρας.

«Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται με αρκετά χρήματα, τόσα που να μην χρειάζεται να καταφεύγουν σε φορολογικά τρικ, αν αυτό αποδειχθεί» δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. «Δεν κυνηγώ τους επαγγελματίες, μάχομαι την απόκρυψη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιερ Μοσκοβισί «κάρφωσε» με τις δηλώσεις του, τόσο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και στον Λιονέλ Μέσι που καταδικάστηκε πέρσι για το ίδιο αδίκημα.

Comments are closed.