25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ: Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από το ΑΠΟΕΛ.Έφυγα την κατάλληλη στιγμή

ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ: Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από το ΑΠΟΕΛ.Έφυγα την κατάλληλη στιγμή

By on 21 Ιουνίου, 2017 0 955 Views

O Τόμας Κρίστιανσεν σε συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του με αφορμή τη σπουδαία μεταγραφή του στην Λιντς κανε ασφαλώς εκτενη αναφορά στην παρουσία του στην Κύπρο και στο ΑΠΟΕΛ..

«Ως προπονητής ήθελα πάντα να δουλέψω σε τρεις χώρες. Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία. Τώρα έχω την ευκαιρία να πάω στην Αγγλία, και μάλιστα σε μία μεγάλη ομάδα, είναι μία τρομερή ευκαιρία», είπε ο πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ στη δανέζικη «Βold».

«Όλα μου πάνε καλά. Πήγα στην ΑΕΚ το 2014 και γράψαμε ιστορία για δύο σερί σεζόν, καθώς τερματίσαμε στη δεύτερη θέση όπου δεν είχε τερματίσει ποτέ η ομάδα. Μετά έγραψα ιστορία με το ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν πολλοί που πήραν πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ πριν από μένα, αλλά κανείς δεν πήγε παράλληλα τόσο καλά και στην Ευρώπη», συνέχισε.

Γιατί έφυγε από το ΑΠΟΕΛ: «Ήταν λίγο ιδιαίτερο. Ήμουν ικανοποιημένος στην ομάδα, αλλά θα ήταν δύσκολο να πάμε καλύτερα από ό,τι φέτος του χρόνου. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου και φτάσαμε για πρώτη φορά στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, οπότε ήταν μάλλον η σωστή στιγμή για να φύγω, ήταν δύσκολο να κάνουμε καλύτερη σεζόν του χρόνου».

Και πρόσθεσε: «Οι απαιτήσεις από μένα τώρα ήταν περίπου να κερδίσουμε το Γιουρόπα Λιγκ του χρόνου κι αυτό είναι απίθανο. Ποτέ δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι εκεί, θέλουν πάντα κάτι λίγο καλύτερο, αυτή είναι η νοοτροπία στην Κύπρο και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Είναι εντυπωσιακό ότι ξεκίνησα και τελείωσα τη σεζόν στο ΑΠΟΕΛ, δεν το έχει καταφέρει κανένας προπονητής τα τελευταία 5-6 χρόνια».

Ο Τόμας Κρίστιανσεν τόνισε ότι έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις: «Οι παίκτες και η διοίκηση ήταν ικανοποιημένοι και μάλιστα πήρα και πολλά συγχαρητήρια μετά τη μεταγραφή μου στην Λιντς. Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, οι παίκτες με συνεχάρησαν. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από το ΑΠΟΕΛ. Ήταν μία πραγματικά όμορφη σεζόν».

Στη συνέντευξη μίλησε και για τη Λιντς :
«Χάρηκα πολύ με την ευκαιρία αυτή. Είχα καλή σεζόν με το ΑΠΟΕΛ και είχα την ευκαιρία να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα, καθώς είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη η Λιντς και ανυπομονώ πραγματικά».

«Ο τεχνικός διευθυντής είναι Ισπανός και κοντά στη φιλοσοφία μου, όπως την είχα εφαρμόσει σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ. Ήταν ειλικρινής μαζί μου από την αρχή. Μου είπε πως εξέταζαν άλλους δύο προπονητές, αλλά αν δεν προχωρούσαν θα ξαναμιλούσαν μαζί μου».

«Κατέκτησα το πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ και πήγαμε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ, ειδικά η νίκη απέναντι στην Αθλέτικο Μπιλμπάο ήταν ξεχωριστή».