Like

“Πρωτάθλημα των Εθνών” .H νέα διοργάνωση και πως επηρεάζει την Εθνική Κύπρου

15 Ιουνίου, 2017
1110 Views
0 Comments
“Πρωτάθλημα των Εθνών” .H νέα διοργάνωση και πως επηρεάζει την Εθνική Κύπρου

Οι 13 πόλεις που θα φιλοξενήσουν την τελική φάση του EURO 2020.
————————–

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο χάρτης των διοργανώσεων των Εθνικών ομάδων αλλάζει από το 2018 αφού μια τρίτη διοργάνωση έρχεται να προστεθεί στις ήδη υφιστάμενες που είναι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πρόκειται για το “Πρωτάθλημα των Εθνών” μέσω του οποίου η UEFA θεωρεί πως θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων.

Στη νέα διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι 55 χώρες μέλη της UEFA και μέσω αυτής, τέσσερις ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. Η διοργάνωση αυτή θα γίνεται παράλληλα με τα προκριματικά του EURO 2020, όμως θα έχει μια εντελώς διαφορετική μορφή.

Στόχος της UEFA είναι η κατάργηση των φιλικών αγώνων τα οποία δεν προκαλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Όσον αφορά τις Ομοσπονδίες, θα έχουν ασφαλώς αυξημένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες αφού, θα υπάρχει κεντρική διαχείριση από την UEFA και τα έσοδα των Ομοσπονδιών θα είναι διασφαλισμένα.

Πως θα γίνει η νέα διοργάνωση

-Οι 55 χώρες μέλη της UEFA θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες (Α, B, Γ, Δ) ανάλογα με τη δυναμικότητα τους, βάσει της κατάταξης Εθνικών ομάδων της UEFA το Νοέμβριο του 2017.

-Στην Α’ Κατηγορία θα συμπεριληφθούν οι 12 πρώτες χώρες της κατάταξης. Οι επόμενες 12 θα είναι στη Β’ Κατηγορία, οι επόμενες 15 θα είναι στη Γ’ Κατηγορία και οι τελευταίες 16 στη Δ’ Κατηγορία.

-Στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων. Στη Γ’ Κατηγορία θα σχηματιστούν ένας όμιλος των τριών ομάδων και τρεις των τεσσάρων ομάδων και στη Δ’ Κατηγορία, τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

-Οι ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός και εκτός έδρας αγώνες. Οι αγώνες θα γίνουν το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2018.

-Οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων της κάθε Κατηγορίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες play off το Μάρτιο του 2020 και η νικήτρια της κάθε Κατηγορίας θα προκριθεί στα τελικά του EURO 2020.

-Το EURO του 2020 θα γίνει με 24 ομάδες. Οι υπόλοιπες 20 ομάδες θα προκριθούν με την υφιστάμενη διαδικασία των προκριματικών ομίλων. Θα σχηματιστούν δέκα προκριματικοί όμιλοι και οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση.

-Οι προκριματικοί όμιλοι του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019. Οι δέκα αγωνιστικές θα γίνουν το Μάρτιο, τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2019 (δυο αγωνιστικές σε κάθε μήνα).

-Η κλήρωση των προκριματικών ομίλων θα γίνει μετά που θα ολοκληρωθούν οι όμιλοι του “Πρωταθλήματος των Εθνών”

-Αν μια ομάδα εξασφαλίσει την πρόκριση της μέσω των προκριματικών ομίλων και μέσω του Πρωταθλήματος των Εθνών, τη θέση της στην τελική φάση θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα με την ψηλότερη θέση στην κατάταξη της UEFA στην Κατηγορία της.

Αν το “Πρωτάθλημα των Εθνών γινόταν σήμερα…
Μετά τους αγώνες των Εθνικών ομάδων που έγιναν τον Ιούνη , η UEFA παρουσίασε την κατάσταση που θα ίσχυε στις κατηγορίες των Εθνικών ομάδων, αν το Πρωτάθλημα των Εθνών άρχιζε σήμερα.

Πάντως, στην σχετική αναφορά, η UEFA τονίζει πως απομένουν άλλες τέσσερις αγωνιστικές στα προκριματικά του Μουντιάλ 2020 και η τελική κατάταξη των ομάδων στο Πρωτάθλημα των Εθνών θα καθοριστεί μετά που θα ολοκληρωθούν οι αγώνες.

Αν λοιπόν το “Πρωτάθλημα των Εθνών” άρχιζε σήμερα, η Κύπρος θα ήταν στη Γ’ Κατηγορία μαζί με την Ουγγαρία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Ισραήλ, την Σκοτία, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία, τη Λιθουανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Λευκορωσία.

Βάσει των όσων περιγράψαμε πιο πάνω, οι χώρες αυτές θα χωρίζονταν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και ένα όμιλο των τριών και οι τέσσερις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου, θα αγωνίζονταν για μια θέση στην τελική φάση του EURO 2020.

Αν το Πρωτάθλημα των Εθνών άρχιζε σήμερα, οι ομάδες θα ήταν χωρισμένες στις υπόλοιπες Κατηγορίες (Α, Β, Δ) ως ακολούθως:

Α’ Κατηγορία: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Ισλανδία και Σουηδία.

Β’ Κατηγορία: Σλοβακία, Ρωσία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βοσνία, Αυστρία, ΕΪΡΕ, Β. Ιρλανδία, Τουρκία, Ουαλία, Τσεχία και Σλοβενία.

Δ’ Κατηγορία: Φινλανδία, Εσθονία, Αρμενία, Γεωργία, Νησιά Φαρόε, Λετονία, Σκόπια, Μολδαβία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Ανδόρα, Λίχτενστάιν, Μάλτα, Κόσοβο, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ.

Που θα γίνει το EURO 2020

Να θυμίσουμε πως η τελική φάση του EURO 2020 θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης σε 13 διαφορετικές χώρες.

Το Άμστερνταμ, το Μπιλμπάο, οι Βρυξέλλες, το Βουκουρέστι, η Βουδαπέστη, η Κοπενγχάγη, το Δουβλίνο και η Γλασκόβη θα φιλοξενήσουν από τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και από ένα αγώνα της φάσης των “16”.

Η Αγία Πετρούπολη, η Ρόμη, το Μόναχο και το Μπακού θα φιλοξενήσουν από τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων και από ένα αγώνα της προημιτελικής φάσης.

Οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός θα γίνουν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Comments are closed.