8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χ.ΛΟIΖΙΔΗΣ:Εκείνο που προβλημάτισε ήταν η χημεία μεταξύ των παικτών – προπονητή.

Χ.ΛΟIΖΙΔΗΣ:Εκείνο που προβλημάτισε ήταν η χημεία μεταξύ των παικτών – προπονητή.

By on 13 Ιουνίου, 2017 0 931 Views

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων της ΚΟΠ Χάρης Λοιζίδης μίλησε στον SUPER SPORT FM 104.0 για όλα τα θέματα της Εθνικής, για την απομάκρυνση Χριστάκη Χριστοφόρου και για τις σκέψεις για το νέο προπονητή.
«Αν θέλαμε να βλέπουμε την ομάδα να παίζει πιο ωραία ανεξάρτητα αποτελέσματος ή καλή εικόνα βάση αποτελέσματος. Από τα παιχνίδια που δώσαμε νομίζω η αποτυχία θα εστιαζόταν στο παιχνίδι με την Εσθονία στην έδρα μας. Στα υπόλοιπα δεν μπορούσαμε εύκολα να πάρουμε όφελος. Με αυτή την λογική η συγκομιδή των βαθμών δεν είναι αποτυχία αν συγκριθεί με προηγούμενες διοργανώσεις. Εκείνο που προβλημάτισε περισσότερο ήταν η χημεία μεταξύ των παικτών και του προπονητή. Παρά το ότι υπήρχαν καλές σχέσης με όλους εντούτοις κάπου υπήρχε ένα πρόβλημα σε κάποια σημεία. Ο κ. Χριστοφόρου διετέλεσε ξανά στο παρελθόν σε εθνική ομάδα, έχει μακρά πορεία στην προπονητική, πολλούς παίκτες τους είχε στην U17 προ ετών. Δεν υπήρχε θέμα σχέσεων, απλά δεν βγήκαν κάποια πράγματα. Αυτά τα συζητήσαμε και μαζί του και αποφασίσαμε από κοινού να λύσουμε την συνεργασία» είπε αρχικά ο κ. Λοιζίδης.

Ποιος ήταν ο στόχος μέσα από την διοργάνωση των προκριματικών του Μουντιάλ;
«Εμείς θέλαμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, να προχωρήσει η ανανέωση της ομάδας κάτι το οποίο δημιουργεί πάντα προβλήματα αλλά πρέπει να γίνει. Πιστεύω ότι ο Χριστάκης Χριστοφόρου είχε τεράστια συμβολή στην ανανέωση με προσωπικό κόστος για τον ίδιο. Θα μπορούσε να επέλεγε εύκολες λύσεις και να μην ρισκάρει και να του έβγαινε κάτι περισσότερο. Αυτό που θέλαμε από τα προκριματικά του Μουντιάλ ήταν να κάνουμε μια καλή πορεία, την μέγιστη δυνατή συγκομιδή βαθμών, ξέραμε ότι είναι διαφορετικά από το Γιούρο. Μία ομάδα μόνο προκρίνεται. Εκείνο που επιδιώξαμε ήταν να οργανωθούμε σωστά και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη διοργάνωση του Γιούρο και παραμένει αυτός ο στόχος… εκεί πάνε σχεδόν τρεις ομάδες».

Για την αλλαγή προπονητή;
«Είμαστε στην φάση που νιώσαμε ότι έπρεπε να γίνει μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, το κάναμε και θα δώσουμε την ευκαιρία στο νέο προπονητή να δει την ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια και να έχει μια καλή εικόνα ενόψει και της επόμενης διοργάνωσης».

Έγιναν κάποιες κινήσεις για προπονητή;
«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έγιναν ακόμα σημαντικές κινήσεις. Πολύ πιθανόν να πάμε για ξένο. Μελετιούνται διάφορες επιλογές, έπεσαν κάποια ονόματα αλλά δεν έχουμε προσεγγίσει κανέναν. Ούτε τον κύριο Δώνη ούτε κανέναν. Τις τελευταίες μέρες πολλοί μάνατζερ και φίλοι μας προτείνουν ονόματα. Για να μας το προτείνουν σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον».

Ο κόσμος διερωτάται γιατί αφού οι ομάδες μας μπαίνουν κάθε χρόνο ομίλους, να μην μπορεί και η Εθνική να πάει σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης…
«Όντως προσωπικά αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου, επιδίωξα να καταφέρω να φτιάξω ένα δυνατό σύνολο το οποίο θα μπορέσει κάποια μέρα να κάνει την Κύπρο περήφανη και να προκριθεί σε τελική φάση. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά το Γιούρο με 24 ομάδες δημιουργεί προοπτικές για κάποιες μικρές ομοσπονδίες. Οι ομάδες μας μπαίνουν σε ομίλου κάθε χρόνο και ο κόσμος το βλέπει αυτό και διερωτάται γιατί να μην μπορεί να το κάνει η Εθνική μας. Πρέπει να βλέπουμε τις δυσκολίες, πόσοι Κύπριοι παίζουν και άλλα πράγματα. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται η συμμετοχή των Κυπρίων ποδοσφαιριστών και το βλέπουμε και από τις πιο μικρές Εθνικές. Η προσπάθεια που αρχίσαμε εδώ και ενάμιση χρόνο θα αρχίσει να αποδίδει βαθμούς τα επόμενα 2-3 χρόνια».

Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Έλι Γκούντμαν, Άγγελος Αναστασιάδης και άλλα ονόματα ακούστηκαν, υπάρχουν αυτά στο τραπέζι;
«Είναι ονόματα που ήρθαν στο μυαλό μας. Δεν θα έλεγα ότι μας απασχόλησαν ιδιαίτερα αλλά είναι από τα ονόματα που σκεφτήκαμε. Στόχος είναι να ετοιμάσουμε μια τελική λίστα με 2-3 ονόματα και θα τεθεί ενώπιον της εκτελεστική. Έχουμε υποχρέωση 31 Αυγούστου, δεν προγραμματίσαμε φιλικό και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε προπονητή. Μέχρι τέλος αυτού του μήνα, αρχές του επόμενου θα πρέπει να καταλήξουμε».