20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To Γιβραλτάρ των 31 χιλ. κατοίκων…ο αυριανός μας αντίπαλος

To Γιβραλτάρ των 31 χιλ. κατοίκων…ο αυριανός μας αντίπαλος

By on 8 Ιουνίου, 2017 0 912 Views

Το Γιβραλτάρ, μαζί με το Κόσσοβο είναι τα νεαρότερα μέλη της FIFA αφού εντάχθηκαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου το Μάιο του 2016.

Επειδή δεν ήταν μέλη της FIFA όταν έγινε η διαδικασία της κλήρωσης των προκριματικών ομίλων, εντάχθηκαν στον 8ο και στον 9ο όμιλο αντίστοιχα μετά από απόφαση της FIFA αφού οι δύο αυτοί όμιλοι είχαν αρχικά πέντε ομάδες αντί έξι, όπως οι υπόλοιποι.

Η UEFA αποδέχτηκε το Γιβραλτάρ ως μέλος της από το 2013 και ως εκ τούτου, η ομάδα του συμμετείχε και στα προκριματικά του EURO 2016. Συνολικά μέχρι τώρα στην ιστορία της, η Εθνική Γιβραλτάρ έδωσε 15 επίσημους αγώνες και τους έχασε όλους.

Επειδή στη χώρα δεν υπάρχει Στάδιο που να πληροί τα κριτήρια UEFA και FIFA για διεθνείς αγώνες, όλοι οι εντός έδρας αγώνες του Γιβραλτάρ έγιναν στην πόλη Φαρό της Πορτογαλίας, στο Στάδιο «Algarve», περιοχή η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο Γιβραλτάρ.

Προπονητής της Εθνικής Γιβραλτάρ είναι ο 55χρόνος Άγγλος Τζεφ Γουντ. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Τσάρλτον ενώ ως προπονητής, εργάστηκε στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, στη Μάλτα και στο Γιβραλτάρ.

Στο Γιβραλτάρ, που έχει πληθυσμό 31000 κατοίκων, διοργανώνονται δυο Πρωταθλήματα. Στην πρώτη κατηγορία συμμετέχουν οκτώ ομάδες και στη δεύτερη κατηγορία δώδεκα ομάδες