24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024

ΜΠΕΪΝ:Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στο ΑΠΟΕΛ

By on 29 Μαΐου, 2017 0 1066 Views

Το ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει το νέο του προπονητή και σας μεταφέρουμε την πρώτη δήλωση του Πρόδρομου Πετρίδη για τον Μ.Μπέιν και τις πρώτες δλώσεις του Ολλανδού προπονητή.
Π.Πετρίδης:

«Τον Μάριο Μπέιν τον είχαμε στην μικρή λίστα, όταν έφυγε ο Δώνης. Δεν είναι τυχαία η απόφαση μας. Πρόσφατα εργάζεται ως βοηθός στον Ντιρκ Άντβοκατ. Έχει εμπειρία αγώνων, 70 αγώνες. Έχει την εμπειρία ως προπονητής να διαχειρίζεται την πίεση, δεν είναι τυχαία η Φενερμπαχτσέ στην οποία δούλεψε. Μέσω των ακαδημιών μας είναι στόχος μας μέσω του Μάριο Μπέιν να βγάλουμε νέα ταλέντα».

Μάριο Μπέιν:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα στο ΑΠΟΕΛ.Μια γνωριμία πριν 2 χρόνια αλλά δεν προχώρησε. Είμαι ένας προπονητής, θέλω να παραμείνω σε μια ομάδα, να χτίσω μια ομάδα όπως ακριβώς με την Γκενγκ. Με ζήτησε ο Αντβοκατ, και έμαθα πολλά στην Τουρκία. Είχα μια συνάντηση με τον Λορένθο, θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη, είμαι σε μια ομάδα με 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ο προηγούμενος προπονητής έκανε πολύ καλή δουλειά».

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία:

«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο κατοχής, σαν το Ολλανδικό μοντέλο. Οι ομάδες μου θέλουν να είναι επιθετικές ομάδες, να κτίζουμε παιχνίδι από πίσω. Αυτό θέλω να εφαρμόσω στο ΑΠΟΕΛ».

Για τον χρόνο που απομένει μέχρι την προετοιμασία:

«Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν αρκετό χρόνο για ξεκούραση. Θα έχουμε κάποιες προπονήσεις εδώ και μετά θα πάμε στο προπονητικό κέντρο στην Πολωνία».
Αν είναι έτοιμος για το πρώτο στοίχημα της Ευρώπης…

«Ξέρω ποια είναι τα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ένα βασικό κορμό, θα προσθέσουμε κάποιες μεταγραφές μέχρι τον πρώτο προκριματικό γύρο. Να κρατήσουμε τα καλά που είχε το ΑΠΟΕΛ την προηγούμενη χρονιά και να βελτιώσουμε τα κακά».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μίροσλαβ Στοχ…
«Η πολιτική της ομάδας είναι να μην μιλά για ονόματα αλλά θα σας πω για την περίπτωση του Στοχ. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά δεν είναι στα μεγέθη που μπορεί οικονομικά να εξυπηρετήσει το ΑΠΟΕΛ».

Πόσες μεταγραφές θα κάνει το ΑΠΟΕΛ και σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί;
«Έχω μιλήσει με τον κ. Λορένθο και ενημερώθηκα για τη συμφωνία με τους Ποτέ και Ρουέδα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα στην επιθετικότητα της. Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα στην παραγωγικότητα της ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για την πίεση που υπάρχει στο ΑΠΟΕΛ…
«Όταν πας σε μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ σαφέστατα και υπάρχει πίεση. Δούλεψα σε ομάδες που είχαν πίεση και αντιλαμβάνομαι απόλυτα την πίεση που υπάρχει στο ΑΠΟΕΛ. Ξέρω να ζω με την πίεση και μάλιστα προσδοκώ να τη ζήσω».