20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανεξήγητος ο διασυρμός και χωρίς ελαφρυντικά .Καμιά δικαιολογία για Λέβι-παίκτες

Ανεξήγητος ο διασυρμός και χωρίς ελαφρυντικά .Καμιά δικαιολογία για Λέβι-παίκτες

By on 27 Απριλίου, 2017 0 866 Views

karderon skiftos
Όσο και αν ψάξει κάποιος εξήγηση δεν θα βρεί απάντηση που να δικαιολογεί τον διασυρμό της Ανόρθωσης στο Τσίρειο….Η ήττα με 6-0 σε πρώτο αγώνα κυπέλλου για μια ομάδα που είχε στόχο την κατάκτηση του τίτλου είναι ένα ανεξήγητο τραγικό γεγονός και δεν στέκει καμιά δικαιολογία .
Το ότι η κατάσταση στην Ανόρθωση ήταν δύσκολη με μικρό ρόστερ ,με αρκετούς μέτριους παίκτες και πολλά κενά όλοι το ήξεραν αλλά αυτό που είδε ο κόσμος χθες στο Τσίρειο δεν ήταν το μάξιμουμ της ομάδας όπως ισχυρίστηκε ο κ. Λέβι. Ήταν το ναδίρ …και σίγουρα πολύ κάτω από το μίνιμουμ που μπορεί να απαιτεί μια ομάδα από τον προπονητή και τους παίκτες σε ένα αγώνα κυπέλλου.
Η Ανόρθωση που πριν λίγες μέρες κέρδισε τον Απόλλωνα 3-1 και την Κυριακή έφερε 1-1 στο ΓΣΠ με το ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να είναι αυτή που σήκωσε ψηλά χέρια και πόδια στο Τσίρειο. Θα μπορούσε να χάσει η Ανόρθωση από τον Απόλλωνα που είναι καλύτερη ποιοτικά ομάδα ,έστω και αν έπιανε την καλύτερη απόδοση της …Δεν θα ήταν τραγική η ήττα όμως αν το πάλευε το παιγνίδι.
Δεν είναι ανάγκη αυτή την στιγμή να υπενθυμίσουμε την φετινή περιπέτεια της Ανόρθωσης από το καλοκαίρι μέχρι τον Γεννάρη ,ούτε είναι ωφέλιμο να γίνεται αναφορά στα κενά της ομάδας και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε για να εισέλθει στην πρώτη εξάδα ,ούτε πρέπει να παραγνωρίζεται η προσφορά του προπονητή και της νέας διοίκησης στην προσπάθεια για να σωθεί η αξιοπρέπεια της Ανόρθωσης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Δεν μπορεί να μην διερωτηθεί κάποιος όμως πως είναι δυνατόν μέσα σε τρείς μέρες να χαθεί το πάθος ,η δύναμη και η θέληση από όλους τους παίκτες και η παράδοση του προπονητή άνευ όρων στην τακτική του αντιπάλου και στην αδυναμία χειρισμού των δυσκολιών σε ένα αγώνα.
Το ότι έπαιξε με πάθος η Ανόρθωση κόντρα στο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν λάθος…Δεν είναι δυνατόν όμως στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς για την Ανόρθωση ,μετά από τρείς μέρες ,ο προπονητής και οι παίκτες να παρουσιαστούν τόσο χάλια Πως διαχειρίστηκε την ψυχολογία που έπρεπε να δώσει η ισοπαλία στο ΓΣΠ ο προπονητής και πως παρέταξε την ομάδα στο Τσίρειο είναι το ερώτημα. Δηλαδή ο Καρδερόν όσο καλός και αν ήταν για 70΄στο ΓΣΠ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ στην ηλικία του ,θα μπορούσε να είναι το ίδιο και μετά από τρείς μέρες απέναντι στους επιθετικούς του Απόλλωνα? Ο Λέβι δεν έλαβε υπόψη του την κούραση που άφησε ο αγώνας με το ΑΠΟΕΛ…Δεν έχει μεγάλο ρόστερ για πολλές αλλαγές αλλά δεν αξιοποίησε ούτε κατά το ελάχιστο που του προσφέρει το ρόστερ.
Δηλαδή ο Άλβες που είναι ξεκούραστος στον πάγκο για βδομάδες δεν μπορούσε να αρχίσει τον αγώνα για να ξεκουραστεί κάποιος που κουράστηκε στον αγώνα του ΓΣΠ.? Δεν μπορούσε να ξεκουραστεί ο Καρδερόν και να παίξει στόπερ ο Σιβού όπως το ξανάκανε ,οπότε θα μπορούσε ο Ράγιος να παίξει στο κέντρο αντί να τον κρύψει στην πλάγια γραμμή? Αυτά είναι τα μίνιμουμ που μπορούσε να κάνει ο προπονητής στον χθεσινό αγώνα ,τα οποία ανέμεναν πολλοί ενώ ούτε στην διάρκεια του αγώνα όταν άρχισε να διαγράφεται η τραγωδία δεν έγινε διορθωτική κίνηση. Μιλάμε για αγώνα κυπέλλου που και στο 2-0 και στο 3-0 μπορεί μια ομάδα να αντιδράσει και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σκοράροντας για να κρατήσει κάποιες ελπίδες στον δεύτερο αγώνα.
Καμιά αντίδραση από προπονητή και παίκτες και όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα χειροτέρευαν.
Αυτό είναι το θέμα που προκύπτει από τον διασυρμό και τον τρόπο που διαμορφώθηκε …Τα άλλα περί ρόστερ και αδυναμιών συζητήθηκαν και αναλύθηκαν δεκάδες φορές και ως θέμα εξαντλήθηκε…Το θέμα είναι τι έγινε χθες και τι συνέπειες θα έχει …
Αν ισχύσει το ουδέν κακό αμιγές καλού ίσως βοηθήσει την διοίκηση για σοφότερες αποφάσεις για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς γιατί δεν αντέχει άλλα λάθη η Ανόρθωση και ο κόσμος της.
Ο αποκλεισμός από το κύπελλο με άδοξο τρόπο δίνει την ευχέρεια στο συμβούλιο της εταιρείας να πάρει αποφάσεις έχοντας ικανοποιητικά χρονικά περιθώρια χωρίς πίεση από αγωνιστικές υποχρεώσεις ,και χωρίς συναισθηματισμούς .Το μόνο συναίσθημα που μπορεί να μετρήσει για την διοίκηση είναι η ΑΝΟΡΘΩΣΗ και τίποτε άλλο…
Ας μην γελιόμαστε .Οι υπόλοιποι αγώνες της Ανόρθωσης μετά το χθεσινό ,θα είναι βασανιστικοί και δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα οπότε είναι η ώρα των αποφάσεων .